Občina Komenda posluje z županovo hčerjo in njegovim prijateljem

0
4622
Vir: finance.si 28.avgust; 2011
Tomaž Drolec, župan občine Komenda, priznava, da je občina od njegove hčerke kupila zemljišče za poslovno cono, kar se mu ne zdi sporno, poroča 24ur. Njegova hči je štiri tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče kupila po deset evrov za kvadratni meter, leto kasneje pa ga je prodala občini za 15 evrov na kvadratni meter.

Avtor: Špela Špiler

Občina je za gradnjo Centra Komenda odobrila garancijo v vrednosti 1,5 milijona evrov zasebnemu podjetju Hades , katerega lastnik je Drolcev tesni prijatelj Branko Plešinac. Slednji je neposredno vpleten v kar tri posle z občino, prek podjetij Hades in Kandor . V poslu Kriška gora (dom za starejše) je bil edini investitor RRI , katerega lastnik je Hades (Plešinac), pri Centru Komenda je bil vmes lastnik podjetja IGR , ki je investiralo v projekt. Pri gradnji poslovnega centra Komenda pa je Plešinac posel nadzoroval prek podjetja Kandor, katerega delnice je po poročanju Dnevnika shranila celo tašča županove hčerke.

»Za povezave nisem vedel,« se brani župan, ki priznava, da je Plešinac njegov prijatelj in zaščitnik. Seznanil ju je nekdanji premier in podpredsednik Evropske investicijske banke Tone Rop.

Oglasno sporočilo