Uvodnik NOV!CE 12/2011: Za varno pot v šolo

0
3079

Za varno pot v šolo

Staršem:
Da te in prihodnje dni čimveč časa na-menite prometno varnostni vzgoji otrok in kar je zelo pomembno neposredno v prometu, da preverite, kaj vaši otroci znajo in zmorejo, kar pa ne, da jih o tem poučite in opozorite na nevarnosti in predvsem na to, kaj je prav in kaj ne. In to ne samo na šolski poti, ampak tudi na sprehodu, na kolesu ali v avtomobilu. Pri tem pa ne pozabite: NAJBOLJŠA VZGOJA JE VEDNO VAŠ LASTEN VZGLED!

Da pri prevozu otrok le te dosledno zavarujete z varnostnimi pasovi oziroma jih prevažate zavarovane v ustreznih sedežih, predvsem pa da jih ne vozite na prednjih sedežih, razen če to dopušča zakonodaja. Tudi sami se v vozilu vedno pripnite!

Voznikom:
Da, so v prometu pozorni na otroke in njihovo nepredvidljivosti in da temu prilagodijo tudi način svoje vožnje. Še posebej je potrebno biti pozoren v bližini vrtcev in šol ter tam, kjer se morebiti igrajo otroci – ulice, parkirišča…

Vsem prvošolčkom in seveda tudi preostalim udeležencem v cestnem prometu, želim srečno in varno pot v šolo, voznike pa še posebej opozarjam na previdnost in strpnost v prometu.

Oglasno sporočilo