Izjava za javnost, poziv k odstopu župana

0
3085
Vir: OO SDS Komenda; 5.september 2011
Te dni slovensko, še najbolj pa komendsko javnost, pretresajo razkritja medijev o domnevno koruptivnem in etično spornem poslovanju župana Občine Komenda, g. Tomaža Drolca. Ta je, po lastnih priznanjih, občinske posle namenjal prijateljem in zaščitnikom. Krona vsega pa je županovo priznanje, da je pri vsem tem za dosego ciljev podkupoval tudi državne uradnike.
Čeprav preiskava še traja in je vsakdo nedolžen, dokler mu krivda ni dokazana, nas potek dogodkov medijskih razkritij in samopriznanja župana, utrjuje v prepričanju, da je župan izgubil potrebno politično legitimnost. S svojimi dejanji in priznanji je pokazal, da ne loči pravnih norm županovanja od nepravnih oziroma, da si svoje poslanstvo, za katerega je prejel mandat občanov, razlaga po svoje.

Vsled vsega zapisanega podpisniki pričakujemo, da bo župan Tomaž Drolec ob političnem bankrotu in izgubljeni kredibilnosti med ljudmi, sledil moralnim in etičnim normam, ki veljajo v evropskih demokratičnih državah ter nemudoma odstopil s svojega položaja.

Podpisniki:

SLS: Vid Koritnik Matija Zadrgal
SDS: Aleš Marinko Pavel Šmid
NSi: Danica Zmrzlikar Klara Berlec
VEM: Štefan Kern
LNO: Mihaela Poglajen

Oglasno sporočilo