Preobrat v aferi Komenda

0
2483
Vir: www.24ur.com; 6.september 2011
Vnuki Andreja Mejača, ki naj bi jih župan Komende podkupil s 16.000 evri, o denarju ne vedo nič. Nad županovimi besedami, da je denar dal njim, so ogorčeni.

Foto: POP TV

Denacionalizacijski upravičenci so župana Komende Tomaža Drolca postavili na laž, po tem ko je ta zatrdil, da z 16.000 evri ni podkupoval državnih uradnikov, ampak pet dedičev Andreja Mejača. Dediči so ogorčeni nad županovimi besedami, o denarju pa ne vedo ničesar.

Na vprašanje, ali je kdaj dobil kakršnokoli vsoto denarja, Branko Marušič, vnuk Mejača, odgovarja, da ni prejel ničesar. “Nič ne vem o tem. Sem bil enostavno presenečen nad temi stvarmi. Sem prišel v en komplot, ki ni v skladu z mojo naravo, mojim delom in tako naprej,” zatrjuje.

Župan Drolec je na ponedeljkovi novinarski konferenci zatrjeval, da nikoli ni nikogar poskušal podkupiti, ‘vsa namigovanja v tej smeri pa pomenijo grobo žalitev mojega dela’, je dodal. Čeprav je na posnetku občinske seje govoril o 16.000 evrih, s katerimi naj bi podkupoval uradne osebe, med drugim tudi na ministrstvih, pa je pozneje zanikal, da bi govoril o podkupninah, vsoto pa naj bi namenil iz lastnega žepa za dediče Andreja Mejača. “Ves čas sem govoril izključno o izplačilu odškodnin denacionalizacijskim upravičencem in nikoli nisem izplačeval odškodnin, kaj šele podkupnin, nikomur, posebej pa ne uradnim osebam ali osebam, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo,” je včeraj zatrdil Drolec.

 

Podrobnosti primera in pogovor z enim od dedičev, za katere župan trdi, da jih je podkupoval, pa si oglejte v današnji oddaji 24UR ob 19. uri na POP TV!

Oglasno sporočilo