Rod mlinskih kamnov Radomlje praznuje jubilejno 30. obletnico delovanja

0
4033

Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE, 20. september 2011

Rod mlinskih kamnov Radomlje v letošnjem letu praznuje jubilejno 30. obletnico delovanja. Prav v ta namen so v Športnem parku Radomlje od 16. do 18. septembra 2011 organizirali propagandni tabor.

Svečanosti in otvoritve tabora se je udeležil tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar, ki je pozdravil vse navzoče, obenem pa pohvalil vse tabornike in njihovo dobro delo, s katerim uspešno prenašajo znanje o taborništvu na mlajše generacije. Navzoče sta pozdravila tudi Darko Jenko, predsednik nadzornega odbora Zveze tabornikov Slovenije in Janka Jerman, dolgoletna starešina in ustanoviteljica Rodu mlinskih kamnov.

Takšen jubilej že ne more mimo podelitve rodovih priznanj in priznanj Zveze tabornikov Slovenije, katera so si zaslužili najvestejši in najbolj marljivi taborniki, večer pa se je nadaljeval z druženjem ob taborniškem ognju, ki pa je bil seveda združen s taborniškimi pesmimi.

V soboto in nedeljo so se obiskovalci lahko seznanili s taborniškim načinom življenja, se preizkusili v streljanju z lokom, vožnji s kanujem in se podali na lov na lisico.

Taborniki so se tako znova izkazali z organizacijo pestrega in zanimivega vikenda. Pokazali so, da biti tabornik pomeni način življenja, ki nam nudi veliko doživetij, dogodivščin in druženja v naravi.

Oglasno sporočilo