90 let Nogometnega kluba Domžale

0
5265
????????????????????????????????????

Vir: NK Domžale; 6.oktober 2011

90 let je že minilo odkar so domžalski dijaki, na čelu s prvim predsednikom Stankom Skokom, ustanovili Športni klub Disk, ki velja za predhodnika Nogometnega kluba Domžale. Častitljiv jubilej igranja nogometa v mestu ob Kamniški Bistrici bomo proslavili v soboto, 15. oktobra 2011, ko se bodo v Športnem parku v Domžalah predstavile vse starostne selekcije kluba.

Vrhunec dneva pa bo seveda dvoboj članskega moštva, slovenskih pokalnih prvakov, z evropskim Mariborom. Vstop na stadion bo možen le z brezplačno vstopnico, ki jo boste lahko pred derbijem dveh najboljših slovenskih nogometnih ekip prevzeli na stojnici na prvem domžalskem Oktoberfestu (v petek in soboto) oziroma na dan tekme do 19. ure na domžalskem stadionu. Najbolj goreči privrženci pa si lahko, ob vpisu v navijaški klub Nogometnega kluba Domžale, vstopnice zagotovite že od torka (11. oktobra) naprej v NK Baru in domžalskem Mercatorju.
Pet osvojenih lovorik članskega moštva v samostojni Sloveniji, najboljša nogometna šola v državi in eden najbolj zgledno urejenih kolektivov v slovenskem nogometu, so gola dejstva, ki krasijo Nogometni klub Domžale. Ob tem ne smemo pozabiti, da je organizacija, ki jo že več kot desetletje uspešno vodi neumorni predsednik Stane Oražem, Domžale zarisala na evropski zemljevid. Z uvrstitvijo v pokal UEFA in kvalifikacije za Ligo prvakov, še posebej pa po zmagi nad nemškim velikanom Stuttgartom, je Domžale spoznala celotna Evropa.
Glavno bogastvo Nogometnega kluba Domžale so najmlajši člani kluba. V Mladinskem nogometnem centru vadi več kot 250 otrok in prav vse selekcije sodijo v sam vrh slovenskega nogometa. Šola se lahko pohvali z dvema naslovoma državnega prvaka pri starejših dečkih in dvema naslovoma najboljšega v Sloveniji pri mlajših dečkih. Nekateri otroci in člani našega kluba si kruh že služijo v velikih evropskih klubih in igrajo za slovensko nogometno reprezentanco. Omenimo le Harisa Vučkića, ki igra za angleški Newcastle in Daliborja Stevanovića, ki je bil še pred kratkim član španskega Reala Sociedada in nizozemskega Vitesseja. V tem trenutku imajo Domžale v vseh mlajših reprezentancah Slovenije kar 17 članov.

15. oktober je torej dan, ko bomo v Domžalah ponosno praznovali 90 let Nogometnega kluba Domžale. Na glavnem domžalskem stadionu se bo prireditev začela že ob 17. uri, ko se bo prisotnim predstavila celotna nogometna prihodnost našega kluba. Vrhunec sledi ob 20. uri, ko bo v Športnem parku gostoval najtrofejnejši slovenski klub Maribor. Slavje po tekmi se bo nadaljevalo na domžalskem Oktoberfestu, na parkirišču pri blagovnici Tuš v centru mesta. Domžalčani pokažimo ljubezen do domačega nogometnega kluba, ki vas razveseljuje že 90 let, in napolnite stadion do zadnjega kotička.

Za konec še opozorilo, da brez vstopnic vstop na stadion ne bo mogoč. Brezplačen košček papirja si lahko ob vpisu v navijaški klub Nogometnega kluba Domžale zagotovite že od torka (11. oktobra) naprej v NK Baru in domžalskem Mercatorju. Vstopnice bodo na voljo tudi v petek, 14. oktobra in soboto, 15. oktobra, na stojnici Nogometnega kluba Domžale na prvem domžalskem Oktoberfestu oziroma na dan tekme od 16. ure dalje pred domžalskim stadionom.

NK Domžale
Foto: Lado Vavpetič in Saša Kovačič

Oglasno sporočilo