Uvodnik NOV!CE 20/2011: 2012

0
2983
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 23.december 2011

Ob koncu leta je čas za optimizem. Tako se mi zdi prav, čeprav vem, da si najbrž vsi skupaj po malem lažemo, ko si govorimo, da bo bolje …

Seveda je vsem jasno, da nam bolje še nekaj časa ne bo šlo, govorim tako na splošno, o gospodarskih in političnih razmerah, v katerih se vrtita naša država in svet nasploh. Leta, ki so pred nami, so zaradi tega negotova in zanesljivo ne obetajo enostavnega življenja za večino prebivalcev tega planeta.

Zato ne bom govoril o krizi ali krizah, ki prihajajo, te bodo žal prišle same od sebe in najbrž na to nimamo vpliva, morda je to celo dobro, kajti tudi rešitve zanje se bodo iskale drugje in ne v naši zaplankani deželici, ki prepogosto zapade v samozadostnost in lažno zaverovanost vase in v svoje sposobnosti, ko pa je treba pokazati, kaj kdo zna, pa je kar naenkrat vse tiho.
Zaradi tega vam v prihajajočem letu želim predvsem osebne sreče. Verjemite mi, da zanjo ne potrebujete ne denarja ne lažnih prijateljev. Za srečo potrebujete le dobro voljo, ljudi okrog sebe, ki jih dejansko cenite in verjamete vanje, potrebujete oddih in to ne nujno na Havajih, potrebujete topel stisk roke in nasmeh. Vse to so stvari, ki nas ne stanejo nič in prav zato jih tako radi pozabljamo in se jim odrekamo, češ saj bom jutri poklical prijatelja, pojutrišnjem bom s sinom igral nogomet, naslednji mesec bom obiskal sorodnike … Storite v letu, ki prihaja, čim več »nepotrebnih« stvari takoj in pozabite storiti kakšno stvar, ki je »nujna«, ker tako pravi nekdo, ki je vaš šef, žena, policaj ali sodnik. Privoščite si ugodje, reči kdaj NE ter si v tem letu krize in negotovosti privoščite kakšno stvar prvič v življenju. Pomislite, ni drago in splača se.
SREČNO!

R.G.

Oglasno sporočilo