Uvodnik NOV!CE 2/2012: Maske padajo

0
3210
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 17.februar 2012

Čas, ko si bomo lahko za dan ali dva neovirano nadeli masko in zganjali takšne in drugačne norčije, je pred nami. Čas, ko bo moral marsikdo odložiti svojo masko oziroma mu jo bodo strgali z obraza, pa je prav tako tudi tu. Zdaj ko so se politične karte premešale in ko je nekdo malce drugače izvolil aduta, kot so nekateri pričakovali, se bo tudi delalo drugače, kot je bilo sprva videti. Novi oblastniki bodo hitro odložili svoje maske, smehljajočih in obljub polnih obrazov, ter začeli vladati. In kmalu se bo videlo, koliko realnega je ostalo od predvolilnih obljub in visokoletečih napovedi o poštenju, racionalnosti, enakosti za vse …

Kot sem zapisal že v svojih preteklih razmišljanjih, od nove oblasti ne pričakujem veliko oziroma pričakujem samo to, da bo vladala v interesu ljudstva in ne le v svojem in svojih. Na tem nivoju smo v obdobju naše mlade države videli največ lažnivih mask in prelomljenih obljub. Vsako obdobje nove vlade zato dobi priložnost, da pokaže, da misli drugače. Čas ekonomske krize nikomur več ne bo omogočal lagodnega življenja za nasmejano masko, nihče več ne bo mogel kar tako pridobivati premoženja na račun drugih, nihče več ne bo mogel blefirati za masko velikega direktorja, medtem ko mu bodo neplačani delavci »crkavali« v človeka nevrednih pogojih, nihče več ne bo mogel skrbeti za družino in ob tem basati kovčke denarja in jih pošiljati v tople kraje.
Morda je vse skupaj malce iluzorno, ampak če se ta »nihče« ne bo zgodil, če bo v Sloveniji vse skupaj teklo po starem, le da bo vse skupaj »furalo« drugo omrežje, potem si bomo vsi skupaj nadeli maske anonimusa z grškim pečatom na čelu.

R. G.

Oglasno sporočilo