Položen temeljni kamen za širitev vrtca Krtek in podružnične Osnovne šole v Ihanu

0
4170
Vir: Občina Domžale; 28.marec 2012

Danes so župan Občine Domžale, Toni Dragar, ravnateljica Vrtca Domžale, Jana Julijana Pirman, ravnatelj OŠ Domžale, dr. Branimir Černohorski in direktor izvajalskega podjetja Givo d.o.o., Joško Vidrih, položili temeljni kamen za širitev vrtca Krtek in podružnične Osnovne šole v Ihanu.

V ponedeljek, 19. marca, so na Občini Domžale že slavnostno podpisali pogodbo o širitvi vrtca Krtek in podružnične Osnovne šole v Ihanu, vendar pa je bil današnji dogodek veliko bolj vesel, saj so na njem poleg že zgoraj omenjenih prisostvovali tako otroci iz Vrtca Krtek in OŠ Ihan, kot tudi vzgojiteljice in učiteljice, podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc, podžupan Občine Domžale, mag. Lovro Lončar, predsedniki krajevnih skupnosti in nekateri člani Občinskega sveta.

“Želim si, da bi v Domžale prišel čas, ko na čakalni listi ne bomo imeli več otrok. Kljub temu, da bo ta projekt povzročil nekaj motenj v učnem in vzgojnem procesu pa vseeno upam, da bomo do februarja, ko bi morala biti dela dokončana, vsi skupaj zdržali in tako projekt brez problemov izpeljali do konca v zadovoljstvo vseh nas. Vesel sem, da smo danes tukaj in da so naši izvajalci že uvedeni v delo, predvsem pa vesel, da bomo kmalu pridobili nove oddelke,” je dejal Toni Dragar in vse navzoče še enkrat lepo pozdravil na zgodovinsko pomembnem dnevu tako za kraj, kot tudi za občino Domžale.

Ravnateljica Vrtca Domžale, Jana Julijana Pirman, je povedala, da se že vsi veselijo odprtja novega vrtca, ki je v teh gospodarsko neugodnih časih morda še bolj veselja vreden in navdihujoč. Kapacitete tega vrtca se bodo z izgradnjo povečale za 9 oddelkov. “Predno bo objekt zgrajen, nas čaka še veliko sprememb: režim gibanja v okolici vrtca, poseganje v že obstoječe prostore vrtca in igrišča, uporabljanje nadomestnih parkirišč in podobno,” je dodala ravnateljica in vse navzoče prosila za podporo, strpnost in razumevanje.

Nekaj besed je spregovoril tudi direktor podjetja Givo d.o.o. Joško Vidrih, ki je poudaril predvsem to, da si želijo vrtec zgraditi predvsem kvalitetno in v dogovorjenem roku. Dela so se že pričela in v najkrajšem času se bodo tudi nadaljevala. Večino del naj bi bilo dokončanih do konca leta, zato je podal obljubo, da bo vrtec februarja resnično odprt.

Slavnostni program so nato popestrili otroci iz Vrtca Krtek in OŠ Ihan, še posebej pa je s pesmijo, napisano za ta dogodek, razveselila Špela Hribar.

Oglasno sporočilo