Uvodnik NOV!CE 11/2012: Veselica do bridkega konca

0
3120
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 23.avgust 2012

Ja, dragi moji, pri nas je že tako, da veselica mora biti, pa tudi če vse drugo »crkne«. Vsaj tak občutek imam, ko gledam plakate, ki se vsake toliko le pojavijo po Domžalah in najavljajo zelo pomemben dogodek – veselico. Enkrat je v centru, drugič pri gasilskem domu, tretjič pri sosedih, ki imajo med vaščani tudi prvega veseljaka med enakimi.

Tako so nedavno v Ihanu imeli tridnevno veselico. Bravo, ni kaj, eni pač zmorejo. Škoda je le to, da naše mesto z okolico že nekaj let ne zmore nič kaj pametnega, razen veselic … In še te veselice se končajo po slovensko, zjutraj boli glava, povsod je nastlano s plastičnimi kozarci, žene se kregajo, možje gledajo v tla, ansambel veseli trije ali štirje pa igra do onemoglosti.
Ne preostane nam drugega, kot da se na kakšen zahtevnejši dogodek odpravimo v bližnji Kamnik, kjer imajo precej večjo domišljijo, kar se prireditev tiče, ali pa klasika, avtomobil iz garaže, pa v prestolnico, kjer je poletje prepredeno s koncerti, prireditvami, z razstavami … In potem se vrnemo v mirno mestece Domžale, ki po 22. uri že globoko spi, v tem spalnem naselju pa se znova zavemo, da smo doma.
Najbrž tudi zaradi te domžalske zaspanosti še vedno čakamo na pošteno mestno kavarno, kjer bi morda kdaj stekla kakšna »močnejša« debata o tem, kaj bi si v tem mestu želeli in kaj dejansko zmoremo. Prepričan sem, da Domžale, Domžalčanke in Domžalčani zmorejo več od pametovanja za šankom in da bi se tudi vodilna politika morala umakniti od šanka ter večkrat priti do občinske pisarne in sobe za seje mestnega sveta. Tako pa se ta ubogi »gremi«, ki smo ga izvolili, sploh ne sestaja redno, saj nimajo o čem govoriti. Tako imajo ustanovno sejo šele nekaj mesecev po volitvah, potem spet malo počivajo, naredijo še eno sejo, da sprejmejo dnevni red, pa spet malo premora in tako naprej do naslednjih volitev, ko nas bodo spet prepričevali o svoji učinkovitosti.
Upam, da ste bili to poletje vsaj vi bolj učinkoviti in da ste si privoščili kak zanimiv dopust, izlet, zgradili tisto lopo za hišo, ki jo obnavljate že celo večnost, pobarvali ograjo, našli kakšnega novega prijatelja ali prijateljico …
Vse to potrebujete, ker nas jeseni spet čaka ena velika in bučna veselica.

R. G.

Oglasno sporočilo