Brezžično omrežje WIFI v Občini Domžale

0
3375
Vir: Občina Domžale; 21.september 2012

Slavnostni podpis pogodbe o nakupu, namestitvi in vzdrževanju opreme za izgradnjo brezžičnega omrežja WIFI v Občini Domžale

Dandanes moramo za doseganje boljših poslovnih rezultatov slediti svetovnim trendom, velikokrat sprejeti težko odločitev, investirati v razvoj oziroma napredno tehnologijo. Nemalokrat pa je potrebno za pridobitev prednosti na trgu vpeljati neko noviteto pred konkurenco z enako kategorično dejavnostjo.

V ta namen je na Občini Domžale, 20. septembra 2012, potekal slavnostni podpis pogodbe o nakupu, namestitvi in vzdrževanju opreme za izgradnjo brezžičnega omrežja WIFI v Občini Domžale. Pogodbo sta podpisala Toni Dragar, župan Občine Domžale in Miran Boštic, direktor podjetja Unistar LC d.o.o.

Občina bo svojo učinkovitost, prepoznavnost, ugled in storilnost za občane oplemenitila z vpeljavo brezžičnega omrežja poznanega kot Wi-Fi mesh network. Omrežje bo postavljeno v centru mesta in na določenih mestih izven centra ter bo na voljo brezplačno vsem povezljivim napravam do dve uri na dan s pasovno širino do 256kbps. Za zagotavljanje varnosti in določenih blokad neprimernih vsebin pa bo skrbel sodoben firewall. Projekt je zasnovan za postavitev omrežja, ki temelji na distribuciji pametne brezžične arhitekture. Usmerjevalniki, ki sestavljajo MetroMesh omrežja, delujejo kot brezžično dostopne točke, hkrati pa tudi zagotavljajo učinkovito vodenje uporabnikov prometa skozi mrežo žičnega omrežja.

Brezžično omrežje bo vzpostavljeno konec decembra 2012, v ožjem predelu centra, s 17 usmerjevalniki. Z brezžičnim omrežjem bo pokritih tudi 11 okoliških vasi, s po enim usmerjevalnikom. Občina Domžale bo z implementacijo brezžičnega omrežja dvignila kvaliteto storitev in povečala nadzor nad stroškovnimi nosilci in nenazadnje tudi povečala možnost trženja posamezne vsebine.

Oglasno sporočilo