Uvodnik NOV!CE 15/2012: On

0
2422
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 19.oktober 2012

Še malo in spet bo marsikdo v tišini volilne kabine razmišljal o liku predsednika, ki bo vreden poteze njegovega svinčnika. Ko razmišljam o predsedniku, si predvsem želim razmišljati o človeku, ki mi ne bo vzbujal prevelikega odpora.

Z mojo težavo pri avtoritetah se namreč kaj težko navdušim nad komerkoli do te mere, da bi mu zaupal svoj glas. Zato enostavno ne hodim na volitve. Vsi tisti, ki pa ste se odločili, da boste svoj glas zaupali enemu človeku in ga za pet let postavili na tron te naše male deželice, pa le dobro premislite, kaj in kako je prav.
Izberite mi človeka, ki bo razumel, da se je vojna, ki je tako kruto zarezala v drobovje našega naroda, že davno končala. Izberite mi nekoga, ki bo s ponosom pogledal na pot, ki jo je prehodil v svoji karieri, izberite mi nekoga, ki ne ločuje naših in vaših, izberite mi nekoga, ki ga boste resnično priznali za avtoriteto, ko bo potrebno sprejemati kakšne pomembne odločitve. Nekoga, ki mu verjamete in zaupate.
Nič več ne smemo pričakovati od bodočega predsednika države in nič manj, seveda, tudi ne. Naj to postane nekdo, za katerega boste verjeli, da dejansko misli to, kar dela, in dela to, kar misli. Naj se na knežji kamen posede tisti, ki bo imel ne le naziv Predsednik, ampak tudi avtoriteto, da bo prepričal narod ali pa vsaj veliko večino ljudi, da so njegove rešitve dobre in iskrene. Naj bo izbran tisti, ki bo gradil na poštenosti do drugih in ne v korist sebe ali različnih interesov.
Še in še bi lahko našteval, pa ne bom. Upam samo, da boste izbrali pravega. Namesto mene in tistih, ki smo nad iskanjem takšnega politika že kar malo obupali.

Jakob

Oglasno sporočilo