Uvodnik NOV!CE 18/2012: Pogumno

0
3078
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 20.december 2012

Ob koncu leta si po navadi voščimo le najboljše in zaželimo uresničitev vseh skritih želja. Seveda pride po dnevu, tednu, mesecu streznitev, in marsikatera želja se razblini tako kot snežinka sredi januarja v topli dlani.

Zato vam ob prihajajočem letu znova želim predvsem, da bi našli pot in voljo za iskanje osebne sreče. O težavah, ki čakajo državo, sindikate, vlado, župane, ne bom razpredal. Te bodo prišle same po sebi, saj smo se, ali bolje rečeno SO se nekateri tudi v našem imenu odločili za pot konflikta, blokad, merjenja moči, in to bo zanesljivo zaznamovalo leto 2013. Kdo bo zmagovalec in kdo poraženec, je težko napovedati, prepričan pa sem, da bomo imeli od vsega skupaj še največ škode čisto običajni državljani, ki bomo morali na koncu plačati in oddelati ta nori zapitek takšnih in drugačnih elit. Tisti, ki nam vse skupaj kuhajo, bodo te žlobudre pojedli bore malo, ljudstvo pa bo slej ko prej dobilo še »repete« … Ampak kot rečeno, naj bo vsaj v teh prazničnih dneh čim manj malodušja, privoščite si kak lep sprehod po osvetljenih mestnih trgih, obisk stojnic, in predvsem naj bo to brez policijskega spremstva, če se smem pošaliti na račun tistih, ki verjamejo, da bodo ulične revolucije spremenile svet.
Seveda lahko tudi na ta način jurišate v leto s trinajstico, na koncu pa vendar ne pozabite na svoje bližnje, na prijatelje, družino. Poskusite vsaj dan ali dva pozabiti na svet zunaj in se posvetite svetu, ki vas dejansko osrečuje in bogati vaše življenje. Ob sprehodu po našem mestu boste sicer naleteli na bolj borno ponudbo, če odmislimo nov način osvetlitve novoletne jelke v središču Domžal. Si pa lahko oči in srce ter dušo bolj sprostite z obiskom bližnjega Kamnika, kjer so ugotovili, da je za novoletno vzdušje potrebno poskrbeti z živahnim mestnim utripom. Je pač tako, da Domžale ostajajo bolj ali manj zaspano predmestje Ljubljane in očitno bo preteklo še nekaj časa, da se bo tudi v tej smeri pri nas kaj premaknilo. Zato si predvsem želim novo leto, ki bo polno idej, iskanja rešitev in iskrivih dialogov. Le tako bomo prišli naprej od točilne mize, za katero nekateri tako radi bentijo čez vse, kar jim ni všeč.
Srečno!
Jakob

Oglasno sporočilo