Uvodnik NOV!CE 2/2013: Zmigajte se

0
3953
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 14.februar 2013

Dragi občinski svetniki, župan in preostala oblast v našem mestu. Ko pregledujemo, kako so bližnja ali primerljiva mesta že zdavnaj pohitela s sprejemanjem oziroma pripravami novih prostorskih načrtov za ureditev njihovih mest, nas znova prime, da bi vas zaprli v tisti nemogoči zeleni vagon, ki kraljuje na opuščenem železniškem tiru, in vas toliko časa ne bi spustili ven, dokler tudi vi ne bi naredili kaj pametnega.

Res ne razumemo, kako lahko razvojni projekti v drugih mestih najdejo prostor pri načrtovalcih in spodbujevalcih regionalnega in mestnega razvoja, samo v Domžalah se zdi, da stopicamo na mestu. In to iz leta v leto. Nič, ampak prav nič pametnega se ne premakne. Mi še kar skrivamo dobre idejne rešitve, po občinskih hodnikih se ne sprehaja nič pametnega in ustvarjalnega, nobene prave javne debate ni o razvoju našega mesta … Toda za točilno mizo imamo tudi po tristo idej, ko pa je treba kaj narediti za naše mesto, pa besede hitro zamrejo.
Zato, draga oblast, lepo, lepo vas prosimo, da začnete iskati rešitve, bodite ustvarjalni in naredite kaj pametnega za naše mesto. Sestajajte se, pogovarjajte se, razpravljajte, kregajte se, izmenjujte ideje in potem SPREJMITE ODLOČITVE.
Nič več in nič manj ne pričakujemo od vas občani, ki smo siti sprehodov po sivini naših Domžal.

Uredništvo

P.S. Kako je mogoče sprejeti (je že sprejeta) strategijo razvoja Občine in to kar tja do leta 2025, brez OPN – občinskega prostorskega načrta???

Oglasno sporočilo