Vrtec Geko praznuje letos 5. rojstni dan

0
5655

Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE 16.februar 2013

 Zasebni vrtec Geko praznuje letos svoj 5. rojstni dan. V letih svojega delovanja je vrtec sprejel že mnogo otrok iz Trzina, Domžal, Kamnika, Ljubljane, Mengša in ostalih okoliških občin. 

Direktorico vrtca, gospo Petro Tiefengraber smo povprašali:

Koliko otrok sprejme Vaš vrtec?

V našem vrtcu, ki se nahaja v OIC Trzin, je prostora za dve skupini otrok. V pritličju je velika igralnica namenjena otrokom prve starostne skupine (od 11 mesecev do 3 let), v nadstropju pa je igralnica namenjene otrokom druge starostne skupine (od 3 – 6 let).
Za otroke v vrtcu Geko skrbijo ustrezno izobražene vzgojiteljice, polne energije, idej in veselja do dela.

Kaj pa program Vašega vrtca?

Osnova našega programa je Kurikul za vrtce, naš program pa je obogaten z naslednjimi dejavnostmi: vsak dan izvajamo integracijo angleščine, gibalne vaje, dvakrat tedensko plesne urice, veliko ustvarjamo z najrazličnejšimi materiali ipd.
Novost v letošnjem šolskem letu pa je, da smo v ceno programa poleg vseh naštetih aktivnosti vključili tudi obisk lutkovnih gledališč, gostovanje gledališča v naših prostorih, vse izlete, obisk ZOO, prevoze, vstopnine, za 2. st. skupino pa je v ceno vključeno tudi dvakrat letno 3 dnevno letovanje.

Veliko sodelujemo tudi z izvajalcih športnih programov, vključeni smo v tečaj drsanja, plavanja in rolanja.

Seveda pa je v zimskem času še posebej atraktivno smučanje. Za naše nadebudneže smo pripravili tečaj smučanja, ki ga izvajamo v Bodentalu v Avstriji. Letos se ponovno odpravljamo tja v začetku marca in vsi se že zelo veselimo smučarskega tedna.

Kaj pa letošnje šolsko leto?
Letošnje šolsko leto je prav posebno v tem, da se še posebej posvečamo pripravi na šolo, saj bo naša prva generacija otrok zakorakala v čisto ta pravo šolo.
Sicer pa smo šolsko leto pričeli z letovanjem v Termah Čatež, kjer smo izpopolnili naše znanje plavanja in se napolnili z energijo. Obiskali smo seveda Piko Nogavičko v Velenju, se sprehodili po evropski vasi v Ljubljani, se povzpeli na Mengeško kočo, ustvarjali v Hiši eksperimentov, obiskali so nas gasilci, policisti, tudi lutkovnih predstav v LGL nismo zamudili, sedaj pa pridno obiskujemo tečaj drsanja.

Kaj pa vas še čaka do konca šolskega leta?
Poleg vseh aktivnosti in enodnevnih izletov, se še posebej veselimo letovanja na ranču Kaja in Grom, kjer se bomo naučili kako skrbeti za živali in se preizkusili v jahanju.
Sodelujemo pa tudi v projektu Pravljični palček, v sodelovanju s knjižnico Domžale, v katerem otroci pridno prebirajo otroško literaturo.

Kako pa obveščate starše o vseh aktivnostih?
Naše sodelovanje s starši in njihovo obveščanje poteka preko internetne strani, preko sms sporočil, vsake 3 mesece imamo tudi individualne govorilne ure, roditeljske sestanke in seveda srečanja s starši.
Pred vsakim izletom starše še posebej spomnimo na našo aktivnost s poslanim sms.
Seveda pa tudi na internetni strani objavimo naše načrte za prihajajoči teden, starše pa razveselimo s slikami z izletov in drugih aktivnostih. Vsak starš ob vpisu v naš vrtec prejme geslo in uporabniško ime za vstop na internetno stran, kjer objavljamo slike otrok, načrtovane aktivnosti ipd.
Če prav razumem niste vrtec s koncesijo?

Smo zasebni vrtec, vpisani v razvid pri Ministrstvu za šolstvo in šport RS, sofinancirani s strani občin, nimamo pa koncesije. Cena našega programa je seveda višja od cene javnega vrtca, je pa tudi naša ponudba precej bolj bogata, saj je že v samo ceno programa vključena vrsta aktivnosti, letovanj, izletov itd.

Kdaj pričnete z vpisi za naslednje šolsko leto?
Z vpisi smo pričeli v mesecu februarju, do konca marca pa pričakujemo, da bomo tako kot vsa leta do sedaj, zapolnili vsa prosta mesta.
Žal imamo le dve skupini otrok in s tem precej omejene kapacitete.

Kje lahko starši vpišejo otroke v Vaš vrtec?
Za vse informacije o vpisu v vrtec GEKO smo na voljo na številki:
041 370 069 ( Petra Tiefengraber, direktorica vrtca) ali po el. pošti: info@geko.si

Več o nas pa si lahko preberete tudi na int. strani www.geko.si

Špela Slamnik

Oglasno sporočilo