Cveta Zalokar Oražem obtožuje: Miha Brejc je z grožnjami izsilil odškodnino

0
3148
Vir: Najdi.si, Reporter.si; 23.marec 2013

Miha Brejc je z grožnjami od občine Domžale dosegel odobritev bogate rente zase in za svojega zeta Gregorja Viranta, ga obtožuje nekdanja domžalska županja Cveta Zalokar Oražem.

Tekst: Nenad Glücks
Foto: Bobo

Virantov tast Miha Brejc se ni zgolj podpisal pod občinski sklep o dodelitvi rent, pač pa razkrivamo, da je Brejc ta sklep izsilil, še več, dosegel ga je z grožnjo. Govorili smo z nekdanjo županjo Domžal Cveto Zalokar Oražem, ki nam je potrdila, da je sklep glede rent res predlagala ona, vendar »pod pritiskom in grožnjo, predvsem predsednika občinskega sveta Brejca in svetnikov SDS, da bodo v nasprotnem primeru dosegli zaprtje deponije«.

Oražmova se je nato kot županja (županovala je več mandatov) julija 2003 podpisala pod sklep občinskega sveta v Domžalah o razveljavitvi prej omenjenega sklepa o rentah iz leta 1997. Zanimalo nas je, ali je bil razlog za prenehanje izplačevanja odškodninskih rent zaprtje deponije v Dobu pri Domžalah. Pravi, da ne, pač pa se je vmes spremenila sestava občinskega sveta, pravniki pa so odkrili, da za občinski sklep iz leta 1997 o rentah za okoljske vplive ni bilo pravne podlage. Zaradi tega je bilo izplačilo rent odpravljeno že z letom 2002, čeprav je deponija delovala še vse do pred nekaj leti.

VEČ V TISKANI IZDAJI

Oglasno sporočilo