Polepšajmo mesto s skupnimi močmi!

0
2385
SAMSUNG
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 19.maj 2013

Dragi bralci, kakšen je vaš občutek, ko se sprehajate po centru mesta? Prijeten? Bi kaj spremenili? Ste ponosni na izgled svojega mesta?

Dragi bralci,
kakšen je vaš občutek, ko se sprehajate po centru mesta? Prijeten? Bi kaj spremenili? Ste ponosni na izgled svojega mesta?
Načrti za preureditev centra Domžal obstajajo že nekaj let, vendar se zdi, da jih nihče ne namerava uresničiti. Znova in znova poslušamo o zapletih in izgovorih, ki odložijo prepotrebno prenovo centra za nedoločen čas.

Sprane barve na tej stavbi bi bilo treba osvežiti. Pa ne z rjavo, ampak s kakšno bolj živo barvo, saj bi to popestrilo videz Domžal. Morda je to težava, saj so na zunanjosti pritrjene klimatske naprave.
Kovinske plošče so bile pobarvane, saj se to vidi zdaj, ko je sprano.
Mislim, da bi se to dalo spremeniti s ploščami, ki bi bile matirane, enobarvne ali pa večbarvne. Dalo bi se narediti po barvah, ki so že prisotne v okolici, kot na primer bordo rdeča, rdeča, oranžna. Oranžno predlagam kot osnovo. Lahko bi bilo enobarvno ali pa v nekaj barvnih kombinacijah, ki jih predlagam.
Urška Urbič

Poslopje, ki je zagotovo najbolj potrebno prenove, je SPB1. Zagotovo nobenemu Domžalčanu ni v ponos že sam izgled poslopja, kaj šele, ko najverjetneje po kakšnem velikem naključju zaide v njegove zapuščene in zanemarjene hodnike. Če je bilo to poslopje nekoč center dogajanja v Domžalah, ki je prispevalo k nekoč malce bolj živahnem ozračju v mestu, so danes tam večinoma zanemarjeni in zapuščeni prostori bivših lokalov in trgovin.
Urška Urbič nam je vrgla rokavico. Odločili smo se, da je čas, da z vašo pomočjo vzamemo stvari v svoje roke. POLEPŠAJMO CENTER DOMŽAL VSAJ VIRTUALNO, ČE GA ŽE DEJANSKO NE MOREMO. Vabimo vas, da nam tudi vi posredujete svoje predloge, ideje namige, kako bi vi prebarvali tole “abšlesano” fasado SPB-ja in bližnje stavbe nekdanje trgovine Coming v epicentru Domžal.
Za tehniko, ideje, rešitve imate popolnoma svobodne roke, naj vam domišljija poleti. Dobre, zanimive predloge bomo seveda objavili in tudi nagradili.
K sodelovanju vabimo tudi HELIOS in ostala podjetja, ki bi lahko kakorkoli pripomogla k predlogom za lepši videz našega mesta.
Pa začnite, mi že nestrpno čakamo!

Odziv na Facebook profilu

Oglasno sporočilo