Veličastna nedeljska povorka godb od Šutne do Glavnega trga

0
3563
Vir: Občina Kamnik; 3.junij 2013

V nedeljo smo s povorko godb zaključili praznovanje 165-letnice godbeništva v Kamniku in 115-letnice ustanovitve Mestnega godbenega društva. 

Mestni godbi Kamnik so se na poti od Šutne do Glavnega trga pridružile godbe Šentjerneja, Zidanega mosta, Divače, Vevč, Moravč, Domžal, Lukovice, Mengša, Vodic, Komende in Stranj. Vsekakor pa so bile prisotne tudi stalne spremljevalke kamniških godbenikov Mažoretna skupina Veronika. Po povorki je na Glavnem trgu sledil skupni spev koračnic vseh prisotnih godb, ki so veličastno obarvale današnjo nedeljo. Zagotovo si bomo povorko zapomnili tudi po tem, da je dirigentsko palico, dirigent Mestne godbe Kamnik Martin Dukarič, spretno vihtel kar z gasilske avtolestve PGD Kamnik.

Sledil je koncert z nastopi posameznih godb pod šotorom na Tomšičevi ulici, kjer je zbrane nagovoril župan Marjan Šarec: »Drage godbenice in godbeniki, prisrčno dobrodošli v Kamniku. Pogled, ki smo ga lahko videli na Glavnem trgu, je bil veličasten. To vam je uspelo pričarati z vašimi instrumenti, veselimi notami in dobro voljo. Ob 165-letnici naše kamniške godbe smo ponosni nanje, da so z nami že toliko let in upam, da nas bodo še dolgo razveseljevali. Zahvaljujem pa se tudi vsem vam, ki ste prišli v tako lepem številu ter počastili jubilej Mestne godbe Kamnik. Dobrodošli v Kamniku in vsem lep dan.«

V čast visokemu jubileju kamniške godbe so gostujoči godbeniki pripravili pravi festival godbenih skladb in Mestni godbi Kamnik iskreno čestitali za njenih 165 let delovanja. Obiskovalci pa so s svojim številnim obiskom dokazali, da bo Mestna godba Kamnik imela tudi v prihodnje veliko navdušenih poslušalcev.

Oglasno sporočilo