Uvodnik NOV!CE 11/2013: Domžale, mesto mojih sanj

0
3324
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 19.september 2013

Pozdravljeni, sem DOMŽALČAN in vsem okoličanom in svetovljanom to vsakič ponosno zabrusim v obraz, ko se sprehajam po MOJEM mestu. Hodim po mestu, kjer me na vsakem koraku pozdravljajo zadovoljni ljudje, po mestu, kjer občani vedno najdemo čas za postanek, pogovor o skupnih problemih in priložnostih, po ulicah, kjer je zaščitni znak urejenost in čistoča.

Zelo rad zavijem v središče, ki kar brbota pod množico nasmejanih ljudi, ki po napornem delovniku napolnijo lokale in si privoščijo klepet s prijatelji. V kompleksu SPB že nekaj let stoji urejen nakupovalni center, ki ponuja trgovine in lokale, ki po založenosti in opremljenosti prekašajo nekdaj tako mogočni BTC city v prestolnici. Še bolj mi je všeč, da imamo znova obnovljeno čudovito kinodvorano v SPB-ju, kjer mladi lahko sledijo najnovejšim premieram, malce starejši pa se navdušujemo nad gledališkimi predstavami in evropsko kinematografijo, ki jo ponuja kulturni dom Franca Bernika. Domžale so tudi mesto zabave in diskoteka, ki jo imamo v kletnih prostorih, tik nad garažno hišo zraven Veleblagovnice Vele je prava oaza zabave za mlado in staro, ki lahko v miru divja do zgodnjih jutranjih ur. Če samo pomislim, da je bilo tu nekoč neugledno makadamsko parkirišče… zdaj imamo tu garažno hišo, diskoteko, kavarno, biljardnico in bowling center, pa fitness in seveda nepogrešljivo a la carte restavracijo, s čudovito teraso v centru mesta. V tem čudovitem ambientu, še posebej poleti, ko je s terase krasen pogled na to utripajoče in živahno mesto, je res lepo peljati svojo drago na večerjo. Še lepše je to, da vsi v mestu čutimo, da lahko skupaj naredimo veliko. Zato mi je všeč, da vsi mestni svetniki odlično sodelujejo med sabo in se resnično pripravijo na občinske seje. Poleg tega se veliko gibljejo med občani in pridobivajo njihova mnenja, zato da lahko skupaj z županom najdejo primerne rešitve. Nihče več ne pomisli, da ne bi sodeloval, oblast išče konsenz znotraj sveta in predvsem posluša občane in njihove predloge. Eden od predlogov je bil tudi , da se na območju železniške postaje pa vse do naselja SPB naredi ogromen nadstrešek nad obstoječim parkiriščem, na njem pa stoji park. In prej kot v enem letu smo tudi z evropskimi sredstvi naredili ta ponos Domžal in zdaj imamo v centru mesta čudovit park, kjer se lahko sprehajajo mlade mamice s svojimi malčki, ki neizmerno uživajo na treh otroških igriščih, postavljenih v parku.

V Domžalah smo tudi izredno ponosni na to, da imamo lastno redarsko službo, ki res skrbi za red in ni namenjena pobiranju kazni. Prva naloga je pomoč občanom, skrb za čistočo in red, šele nato igranje policajev po cesti in parkiriščih. Tudi policisti, ki redno patruljirajo po mestu na kolesu ali peš, so postali naš zaščitni znak. Ljudje so jih vzeli za svoje in pogosto se zgodi, da opazimo redarja ali policista, kako pomagata nesti vrečke iz trgovine kakšni starejši občanki in tako napravita obhod še po njeni soseski.

Ja, odkar so Domžale dobile naziv najlepšega kraja v Evropi, smo se občani res samo še bolj povezali med seboj in še bolj smo ponosni na svoje mesto.

Driiiiiiiiiiiin, driiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin, driiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin
Uf, ura je sedem in žal moram vstati. Ko zmečem vase zajtrk, se umijem in navlečem obleko in že sem na poti v službo. Pot me vodi skozi mesto. Vse je sivo in dolgočasno, tako pač je, ko se zbudimo…

Jakob

Oglasno sporočilo