S prižigom prazničnih luči v praznični in čarobni december

0
3365
Vir: Občina Domžale; 5.december 2013

V Domžalah smo včeraj, 4. decembra 2013, ob 17. uri slavnostno prižgali praznične luči na novoletnem drevesu in ostalo praznično osvetlitev mesta. S tem smo začeli s prazničnim decembrskim dogajanjem v občini. Praznične luči je na kraju dogodka, z odštevanjem slavnostno prižgal župan Občine Domžale Toni Dragar.

Občina Domžale se tako kot prejšnje leto, tudi letos ponaša s prav posebnim novoletnim drevesom, ki je unikaten in sestavljen iz jeklene konstrukcije, tako da smo tudi letos prihranili eno naravno smreko. Moderno novoletno drevesce tako omogoča brezhibno obliko. Novoletno drevo, ki krasi Domžale, je visoko približno 16,5 m, osvetljujejo ga led luči, ki so nanizane na približno 2 km dolgi verigi. Rdeče-beli okraski so narejeni iz recikliranih materialov, iz stekla odsluženih svetilk javne razsvetljave, ki so bile zaradi neustreznosti zamenjana z okolju prijaznejšimi svetilkami.

Fotografija: domzalske-novice.si

Na dogodku so za prijetno vzdušje skrbeli Ansambel Zajc, obiskovalci pa so se lahko ogreli s toplimi napitki, palačinkami in drugimi dobrotami. Veselje se je nadaljevalo na večnamenski ploščadi pri tržnem prostoru v Domžalah.


Danes, 5. decembra, ob 16. uri ste vljudno vabljeni na otvoritev pokritega drsališča v Športnem parku Domžale, zvečer pa na Miklavžev večer v Športno dvorano Domžale (HKC). 21. decembra, ob 17. uri sledi v Češminovem parku Božiček, 22. bodo tam na ogled slovenske jaslice. 28. decembra, ob 17. uri pa bo v Češminovem parku otroke obiskal Dedek Mraz. Prvič letos, 31. decembra ob 11. uri pripravljamo otroško Silvestrovanje v Češminovem parku Domžale. V Športnem parku Domžale pa bo od 22. ure dalje potekalo tradicionalno Silvestrovanje za odrasle.

Oglasno sporočilo