Uvodnik NOV!CE 4/2014: Parkirana pamet

0
2987
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 27.marec 2014
Uvodnik NOV!CE 4: Parkirana pamet

Dobrodošli v Butalah, pardon Domžalah. Vsi, ki si želite ogledati to čudovito in cvetoče mesto, ki kar kipi od zadovoljnih obrazov in mestnega vrveža, si boste te naše Butale, pardon Domžale, lahko ogledali s strehe parkirne hiše, ki jo bodo Butalci, pardon Domžalčani, zgradili v centru mesta. Ja, ja, dragi moji, pa to ne bo takšna pokvečena garažna hiša, ki je skrita nekje v kleti, nad njo pa bi recimo uredili kak park ali sodobno poslovno središče. Ravno nasprotno.

Naši Butalci, zdaj jim imena Domžalčani sploh ne privoščim več, bodo to osmo čudo sveta zgradili kar v nadstropjih. Naj se vidi širom naokrog, kako naše cvetoče mesto diha in živi z garažno hišo v nadstropjih sredi mesta!!! Ko sem izvedel za tole norost, me je res prijelo, da bi šel nekoga povprašat po zdravi pameti, ampak kaj, ko sem se spomnil, da to v Butalah, pardon Domžalah, že kar nekaj časa nima več smisla. Naša vrla oblast je dobila nekaj denarja na evropskem razpisu in ker seveda nimamo pametnejših projektov kot pozidavanje zelenih površin in uničevanja mestnega jedra, so takoj skočili in veselo sprejeli projekt garažne hiše v centru mesta. Gradili jo bodo na mestu sedanje gradbene trgovine, kjer lahko kupite kakšno betonsko cev, vijak ali barvo. In ker takšna trgovina v mesto očitno ne sodi, bomo namesto nje zgradili garažno hišo, ki je nihče ne potrebuje. Razen seveda tistih, ki svoje lene riti niso sposobni premakniti niti 300 metrov stran od parkirišča in so prepričani, da se morajo vedno pripeljati z avtom čisto do vrat. Natanko 300 metrov je namreč do famoznega parkirišča pred Vele, ki še vedno briljira s svojo prašno podlago in katerega prostor še nikoli ni bil popolnoma zaseden. Ah, pa kaj bi to, pomembno je, da postavimo železni monstrum v center mesta in dokažemo, da imajo vsake Butale lahko svojo garažno hišo. Eden od razlogov za to megalomansko neumnost je bojda tudi ta, da bodo lokalni prebivalci prišli z avtom do Domžal, v parkirni hiši parkirali svoj avto in se odpeljali naprej v belo Ljubljano z javnim prevozom.

Tu moram enostavno narediti piko. To je neumnost, norost in škandal, ki bo uničil že tako načeto javno podobo našega mesta. In to, dragi moji, dokončno in za naslednjih 50 let, tako kot smo vsaj za toliko uničili Češminov park, ki smo ga zabetonirali in naredili betonsko in ne zeleno srce mesta.

Ampak ne obupajte, tako kot so nekateri veselo betonirali in služili v Češminovemu parku, tako bodo prijatelji zanesljivo z veseljem “švasali” garažno hišo. Tudi to nekaj velja. V Butalah, pardon Domžalah, seveda.

Jakob

Oglasno sporočilo