Uvodnik NOV!CE 7/2014: Praznik demokracije…

0
2573
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 15.maj 2014

Volitve so praznik demokracije, nam zadnje čase spet razlagajo tisti, ki si neizmerno želijo, da bi bili vnovič izvoljeni. In medtem, ko se narod pripravlja na ta praznik, naša elita ruši vlade, se pošilja v zapor, imenuje in razrešuje, se zabava in popiva, sem ter tja še povozijo kakšnega državljana… Samo, da jim ni dolgčas.

In ubogi narod naj zdaj vse skupaj pozlati, premelje v svoji naivni glavi in se vnovič odloči, komu bo dal priložnost za nadaljevanje politIčne orgije za naš denar.

Ni nam enostavno, res ne, država se utaplja v dolgovih, policaji nimajo več za bencin, sodniki grozijo, da bodo delali le še do poletja, javni sektor se pripravlja na pretep z vlado, da bi le ohranil vse privilegije, ki so v zasebnem sektorju le še bled spomin.

Ampak volitve pa morajo biti, dragi moji, in to ne ene, kar trikrat, pardon, štirikrat nas bodo na volilne nedelje gnali obkrožat njihova imena in ideje. Najprej bomo izbrali tiste, ki si želijo sanjsko službo v Bruslju. Ja, dragi bodoči evroposlanci, vsi vam bomo zavidali, da jo boste za dober denar in malo dela lahko podurhali izpod alp tja v daljno Evropo, kjer boste lahko vedrili naslednjih pet let. Potem se bomo odločali o arhivih, na posebno nedeljo seveda, ker naša koalicija, pardon, bivša koalicija meni, da smo Slovenci prebutasti, da bi odločili o dveh stvareh hkrati, in tako bomo zapravili dobra dva dodatna milijona. In ko nastopijo počitnice, se bomo odpravili na volitve še enkrat, tokrat na “tavelike” ,in izvolili bomo novo koalicijo, ki pa najbrž ne bo imela novih obrazov… In potem jeseni še enkrat volit lokalne šerife, ki nas bodo prepričevali, da so enostavno najboljši.
In vsake volitve stanejo tri in pol milijone evrov!!! Mi pa medtem poslušamo predstavnike humanitarnih organizacij, kako jim je zmanjkalo paketov za lačne. Ni čudno, da so ljudje SITI praznikov in demokracije…

Jakob

Oglasno sporočilo