Uvodnik NOV!CE 10/2014: (Raz)prodana država

0
2755
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 10.julij 2014

Ne vem, zakaj je država pred vsakimi volitvami v takšnem krču. Oziroma, še huje. Vsakič vnaprej vem, da bo država pred volitvami v krču, pa mi ni jasno, zakaj. Nesposobni politiki, ki so nam zadolžili in potopili državo, kar naenkrat postanejo sposobni ekonomski strokovnjaki, ki natančno vedo, kako bodo potegnili Slovenijo iz težav, govorijo o poštenosti, o tem, kako bodo bla bla bla.

In volilci to seveda kot zlate ribice hitro kupijo, saj so že zdavnaj pozabili vse datume in dogodke, ki imajo preverljivo svoje »krivce« in številke za njimi. Tako pač je. Potem pa pride še kakšen nov in »nedolžen« obraz, ki si nadane angelski sij in spet imamo idealno kombinacijo za povolilno zmešnjavo, ko bodo na površje priplavali vsi strici iz ozadja in pravi obrazi politike, ki so pred volitvami le lutkarji, ki vlečejo niti.

No, kakorkoli že, sprememba je potrebna in dobro je, da se karte na novo premešajo, saj se zdi, da počasi res nihče ne ve več ,kdo pije in kdo plača v tej državi. Upam le, da se bodo zadeve postavile tako, da bo vsaj en mandat oziroma štiri leta mir in da dobimo nekoga, ki bo dejansko upravljal s to državico.

Lepo bi bilo, če bi potem lahko mirno odšli na dopust.

Jakob

Oglasno sporočilo