Uvodnik NOV!CE 13/2014: Zahvale in medalje

0
2671
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 19.september 2014

Ob koncu vsakega mandata je že kar v navadi, da se na veliko zahvaljujemo vsem in vsakomur, ki nam je omogočil službo, mandat, stolček ali pručko. To je storil tudi naš župan, ki je vsakemu občanu kar na dom poslal prospekt, v katerem našteva, kaj vse je on in njegova oblast postorila dobrega za nas, občane Domžal in okolice. Prospekt je zajeten, poln fotografij, smeha in nasmejanih obrazov, uspehov in podvigov, novogradenj in izvirnih idej. Do tu vse lepo in prav.

Nič nimam proti, če se predvolilni pamfleti, plakati, oglasi in reklame nasilno znajdejo v mojem nabiralniku; sem si pač sam kriv, če nanj nisem nalepil nalepke s prepovedjo oglaševanja na mojem naslovu. Ampak pozor, to ni predvolilni prospekt, naš župan je s tem predstavil delovanje občine in njenih veljakov v minulem obdobju??!! Tega političnega pamfleta ni financiral kandidat Toni Dragar, to je nam, Domžalčanom, poslala Občina Domžale in to tudi plačala iz občinskega (beri našega) denarja, čemur bi lahko rekli zloraba oblasti in našega denarja.

Dokler se ne bodo politiki zavedli, da nimajo nobene pravice porabljati denarja davkoplačevalcev za lastne koristi, toliko časa se bomo v mestu, na vaseh in tudi po celi državi valjali po političnem blatu in podpirali politikantsko navlako. Nič drugega ne bo bolj prebudilo državljanov in občanov kot to, da končno spoznajo, da so oni tisti, ki plačujejo oblast. MI smo tisti, zaradi katerih ta oblast sploh obstaja, pa naj bo ta lokalna, državna ali kozmopolitanska. Vsi, ki so na oblasti, tja pridejo zaradi ljudi, zaradi državljanov ali občanov, ki potem, ko zasedejo stolčke, plačujejo za njihove odločitve. Dobre in slabe, da se razumemo. V mandatu aktualnega župana je bilo sprejetih tudi toliko nepravilnih odločitev (oz. sklepov, ki bi jih morali sprejeti, pa jih niso), da bi bilo prav zanimivo zbrati vse to v posebnem letaku in ga prav tako poslati vsem občanom Domžal, pa tega ne bo nihče naredil, ker tega tudi nihče ne bi plačal, seveda. Zato, draga oblast in dragi ponovni županski kandidat, prav bi bilo, da denar, ki ste ga porabili iz žepa davkoplačevalcev za svoj volilni letak, lepo vrnete v občinski proračun in za to vrednost zgradite še kakšno pridobitev za Domžalčane, sami pa poravnate račun za svojo volilno kampanjo.
Vem, da tega ne boste storili, ker je to pač slovenska folklora. Je pa ta volilni prospekt, ki sem ga neprostovoljno plačal in tudi proti moji volji dobil v nabiralnik, še en razlog, da vem, koga v nedeljo zanesljivo ne bom obkrožil za poglavarja tega mesteca.

Jakob

Oglasno sporočilo