Uvodnik NOV!CE 19/2014: Objeti v leto 2015

0
3845
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE 18.december 2014

Najbrž že veste, da živimo v državi, ki diha na škrge. Nič novega torej, najbrž tudi veste, da že dolgo ne vemo ali v deželi na sončni strani Alp sploh še obstaja politik, ki bi lahko potegnil voz iz tega slovenskega močvirja. Pa tudi to je vsem jasno, da bomo Slovenčki v velikem delu razcepljenega naroda najbrž še kar nekaj časa letali po gozdu in iskali rdeče in črne, nič novega torej. Vse, kar je novega je le to, da prihaja novo leto s številko 2015 in resnično si želim, da boste vsi skupaj v tem novem letu našli nekaj, kar vas bo navdušilo, kar vas bo presenetilo in navdalo z optimizmom. Ne iščite tega na prvih straneh časopisov, ne iščite tega ob gledanju informativnih oddaj, še manj boste to našli v skopiranih sms ali facebook sporočilih namišljenih prijateljev.
Toplega stiska roke ne more nadomestiti še tako izviren in globok citat, ki ga nekdo nalepi na svojo facebook stran in nato dobi 342 všečkov ljudi, ki jih povečini sploh ne pozna. Obljubite si torej, da boste v novem letu 2015 tudi sami poskrbeli za to, da boste sklenili kakšno novo, resnično prijateljstvo, da boste obiskali in osebno razveselili ljudi, ki jih pogrešate, pa vendar »nikoli ne najdete časa« da bi se družili z njimi, da boste objeli nekoga za katerega veste da potrebuje pomoč, pa ste se doslej raje s sklonjeno glavo odpravili mimo njega.
Malenkosti štejejo in nam lepšajo življenje. Ne podivjani šefi ne nori politiki nam ne morejo tako zagreniti življenja kot si ga lahko zagrenimo sami, če ga nehamo živeti. In živeti pomeni iskati stvari, ki nam to življenje polepšajo. Vsi moramo hoditi v službo in prenašati ljudi, ki jih ne maramo, vsi moramo prenašati državo, ki nam mora piti kri, to pač sodi k našemu vsakdanu, ni pa potrebe, da si poleg »obveznih« stvari še sami grenimo življenje. Torej, naj bo obljuba za novo leto naslednja:

Našel bom nekoga, ki bo cenil moj objem,
našel bom nekoga, ki mu že dolgo nisem stisnil roke,
našel bom samega sebe v kupu pozabljenih stvari, ki so mi včasih toliko pomenile.

Pa srečno
Jakob

Oglasno sporočilo