Uvodnik NOV!CE 12/2015: Kamen na kamen – Tutankamon

0
3198
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 20.avgust 2015

No, potem ko smo postavili še en betonski kolos (beri, garažno hišo) sredi mesta, sem mislil, da smo počasi le dosegli dno urbane neizvirnosti, slabega okusa, neracionalnosti in napuha. Ampak, dragi moji, vsakič znova se prepričam, da je dno še daleč. Vsi, ki ste se začudeno vozili mimo občinske palače, ki smo jo pred leti oblekli v primerno fasado, namontirali klime in vse ostalo za ugodno prebivanje naših veljakov, ste najbrž opazili, da se tam nekaj dogaja.

Najprej so mesec dni vhod krasile tiste plastične oranžne ograje, potem pa so za njimi zrasli STEBRI!!! In zdaj je jasno. Vhod za našo občinsko gosposko enostavno ni dovolj, oni morajo imeti VHOD, oni potrebujejo stebre, potrebujejo še malo več pločnika, potebujejo še malo več prostora. Res je, da je naša občinska oblast vse bolj obilna, ampak, lepo vas prosim, zakaj potrebujemo tak vhod v občinsko stavbo?
Že slišim, kako mi bo kak urbanistek razlagal, da so morali urediti vhod za invalide, pa prezračevanje ni bilo ok, pa vratar ni imel dovolj prostora… Dajte no, lepo vas prosim, za ta vhod bomo davkoplačevalci plačali lepe denarce in je namenjen zgolj in samo napuhu naše oblasti. Za invalide bi lahko našli veliko bolj prijazne in tudi cenejše rešitve, za vse ostalo pa naj se izživljajo za svoj denar. Resnično norostim v našem mestu ni konca ne kraja. Najprej smo zabetonirali Češminov park in ga razglasili za zeleno srce mesta?!, nato zgradimo betonsko garažo v nadstropjih in uničimo center mesta, no zdaj pa imamo še spomenik na občini. Upam, da bo arhitekt novega vhoda v stavbo poskrbel še za primerno okrasje. Malo zlatih dodatkov in kak marmor zanesljivo ne bo odveč.
In če bomo tako nadaljevali, ne bo dolgo, ko bo na vhodu v občinsko stavbo stala še častna straža. Naj živi ToniTutankamen!
Amen
Rajko Gerič

Oglasno sporočilo