Pestro poletno dogajanje v Motniku

0
5224

Letošnje poletne počitnice so bile v Motniku zelo živahne in aktivne. Turistično društvo Motnik in ekipa deklet Me4 so vsako sredo v popoldanskem času organizirali brezplačne delavnice in različne aktivnosti za otroke stare od 4-15 let.

V tem času so dekleta izpeljala 9 različnih delavnic. Njihov cilj je bil, da so tudi otroci, ki ne živijo v mestih deležni zabavnih in poučnih aktivnosti. Zato so skozi celo poletje skrbele, da so se otroci zabavali, se vsako sredo radi vračali in predvsem družili.
Delavnice in aktivnosti za otroke Me4 delujejo pod okriljem Turističnega društva Motnik drugo leto. Me4 sestavljajo 4 dekleta, ki s svojim strokovnim znanjem otrokom nudijo poučne aktivnosti in skrbijo, da delavnice potekajo v naravi, stran od tehnologije.

motnik_poletje_2015 (3)Predvsem pa želijo, da se otroci v njihovi družbi zabavajo in se radi vračajo. Otroci se spoznavajo z različnimi materiali, spoznavajo svojo okolico ter se ob tem tudi zabavajo. Vse to pa je tudi eden izmed ciljev turističnega društva – ohranjanje in razvoj podeželja ter prenašanje naših bogastev iz roda v rod.

Na delavnicah so v letošnjem poletju spoznavali jogo za otroke in preizkusili, kaj vse zmore narediti naše telo, obiskali živali iz okolice, izdelovali unikatne okvirje za slike, spoznali igre, ki so se jih igrali naši stari starši, odkrili čutno pot, se sankali poleti, se igrali štafetne igre z vodo, merili moči, kdo je boljši v igrah s starimi čevlji ter celo tekmovali s svojimi starši.

Eno deževno sredo pa so namenili tudi izdelovanju okraskov za park pod lipami za dogodek Poletni večer v Motniku.

motnik_poletje_2015 (1)Ta se je zgodil v nedeljo, 23. avgusta. Dogodek je bil namenjen družinam ter vsem, ki so si želeli malo drugačnega nedeljskega večera. Najprej sta na odru v parku pod lipami nastopila komičarja Aleš Novak in Marina Orsag, kjer sta dodobra nasmejala publiko. Istočasno, a na drugem prizorišču, so se zabavali otroci med predstavo Izlet v izvedbi gledališča Šugla. Zvečer pa je nastopila odlična vokalna skupina Kvatropirci. Ta je poskrbela, da je marsikdo v intimnem vzdušju z njimi zapel ali zaplesal.

Aktivno poletje TD Motnik se je končalo z uspešno izpeljanimi in dobro obiskanimi delavnicami ter dogodki. Ob tem bi se radi zahvalili vsem, ki ste kakorkoli pomagali in sodelovali z nami, da smo lahko vse zastavljeno tudi izpeljali. Društvo si bo še naprej prizadevalo, da bo Motnik postajal vse bolj živahen kraj. V tem letu nas čaka še nekaj dogodkov, ki bodo zagotovo popestrili prihajajočo jesen in zimo.

Nina Semprimožnik

Oglasno sporočilo