Uvodnik NOV!CE 20/2015: Spet in spet in spet…

0
4019
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 17.december 2015

Spet je leto naokoli. Spet je čas za sestavljanje novoletnih obljub in preverjanje prelomljenih in pozabljenih dejanj, ki smo si jih zadali za iztekajoče se leto. Spet je čas, da pomislimo, kako hitro je minilo leto in kaj bomo storili, da bomo prihodnje leto izrabili bolje.

Je bilo leto, ki je v zadnjih izdihljajih, za vas dobro? Upam, da je temu tako. Ampak glede na to, da se končuje, je tudi negativen odgovor lahko spodbuden, saj se 2015 izteka in ga počasi lahko mirno pozabimo in se pač posvetimo novemu. Seveda ni nobenega pravega obeta, da bo v šestnajstici kaj bolje. Težko bi rekel, da bo zavladal mir na svetu in da se bodo imeli vsi kar naenkrat radi. Tega še na lepotnih tekmovanjih ne slišimo več. Nič tudi ne kaže na to, da bo na svetu manj lačnih in žejnih, saj z naravo še kar naprej delamo kot svinja z mehom. Še manj imam upanja v to, da se bo politika posvetila realnim problemom in poskrbela za boljše življenje posameznika, namesto da se zaletava v histerično obračunavanje z nasprotno stranjo, mediji, cerkvijo, drugače mislečimi… Tudi v dobro vseh nas in v moč mladih verjamem vse manj, saj se mi zdi, da po svetu tava vse več izgubljenih generacij, odvisnih od prijateljev na facebooku in odtujenih od življenja, ki polzi mimo njih.
In zakaj potem hočem imeti lepo in uspešno leto, ki prihaja? Zakaj razmišljam o tem, kako bi vseeno nekaj naredil zase, za druge, za boljši jutri? Enostavno zato, ker v nekaj moramo verjeti, k nečemu moramo stremeti in za nekaj se moramo biti pripravljeni boriti, se odrekati, potrpeti in nato uživati v uspehu. Če bi nam kdo odvzel še ta predpraznični čas in vse sanjarije, ki potem skozi leto zbledijo, potem bi nam vzeli tudi tisto, kar nas žene naprej. Vzeli bi nam voljo do življenja, željo po spremembah in strast, ki nas drži pokonci takrat, ko ne gre vse tako kot smo si zamislili. In zato vam vsem skupaj in vsakemu posebej želim, da najdete tisto skrito željo, tisti skriti namig, osebo ali dejanje, ki vas bo gnalo v to, da boste tudi prihodnje leto našli energijo za ustvarjanje, za prijateljstva, za dobra dela in razvajanje vseh, ki jih imate radi. Poiščite torej tisto iskrico v očeh in naj vam žari vseh 365 dni. In ko bo leto minilo, si bomo zaželeli višje, dlje in močneje.
In tako smo spet in spet na začetku…

Pa srečno!

Jakob

Oglasno sporočilo