Biatlonci in OŠ Roje

0
8019

Na Osnovni šoli Roje dajemo velik poudarek gibanju in se ne prestrašimo mrzlih zimskih dni, zato smo tudi letos učence odpeljali v zimsko šolo v naravi. Tokrat so se je imeli priložnost udeležiti tudi učenci posebnega programa višje stopnje, saj smo dali enak poudarek tako učenju alpskega smučanja kot učenju teka na smučeh, ki je zaradi motoričnih primanjkljajev zanje bolj primerna oblika zimske rekreacije.

Teden smo preživeli v hotelu Center na Pokljuki, v katerem so nas resnično razvajali, prav tako so poskrbeli za bogate in zdrave menije ter dietno prehrano, ki jo nekateri naši učenci potrebujejo.

Po predpisanem programu so se učenci razvrstili po skupinah glede na predznanje in motorične sposobnosti ter nato nadaljevali z učenjem posameznih zvrsti. Tako učitelji, kot učenci smo dali vse od sebe, da se je vsak posameznik v skladu s svojimi sposobnostmi naučil kar največ novega pri tehniki smučanja ali teka na smučeh. Imeli smo res prekrasen teden gibanja na svežem zraku, na sončku v zimski idili. Učenci so se med seboj popolnoma povezali, si med seboj pomagali ter se urili tudi v navezovanju medosebnih stikov, s čimer so se tudi notranje čustveno izpopolnjevali. S tem so si pridobili bogate izkušnje na mnogih področjih, ki jim bodo v vsakdanjem življenju vedno prišle prav.

V tem času so na biatlonskem poligonu trenirali tudi znani biatlonci, med njimi tudi Petra Majdič, Klemen Bauer, Teja Gregorin  in Jakov Fak, ki so naše učence spodbujali, jim vlivali pogum ter se z njimi tudi podružili.

Preživeli smo čudovit teden, ki je bil dnevno obarvan s smehom in dobro voljo in prav vsi se že zelo veselimo naslednje zimske šole v naravi.

Vodja zimske šole:
Lucija Kodrca

 

 

Oglasno sporočilo