Tretji poraz na pripravljalnih tekmah

0
2676

Radomljani nadaljujejo s serijo prijateljskih tekem proti prvoligašem. Po tekmah proti Domžalam in ljubljanski Olimpiji so v petek odigrali še tekmo proti velenjskemu Rudarju. Knapi so po vodstvu Radomljanov v 20. minuti kmalu izenačili in povedli, na koncu pa slavili s 5-2.

Igralci v rumeni športni opremi so tekmo začeli v precej spremenjeni postavi glede na prvi dve tekmi. V vratih je začel Andrić, v obrambno vrsto je Djuranović postavil Lidjana, Zukića, Kosca inHledeta. Na sredini terena so zaigrali Primc, Đokić, Zorc, Avbelj in Cerar, v konici napada pa je bil Ajdinović. Slednji je Radomljane popeljal v vodstvo, potem ko je na vrhu kazenskega prostora vtekel med dvema branilcema, z globinsko podajo ga je našel Đokić, Ajdinović pa je zanesljivo zatresel mrežo.

Vodstvo Radomljanov je trajalo vsega 5 minut, ko je najprej zadel Grbić, dve minuti za tem pa jeStjepan Babić Knape popeljal v vodstvo. V teku drugega polčasa sta oba trenerja poslala v igro tudi druge igralce, Radomljani pa so v 60. minuti prišli do izenačenja. Tudi tokrat so do zadetka prišli po globinski podaji. Cerar je poslal žogo poslal proti vtekajočemu Stoiljkoviću, ki je žogo sprejel na približno tridesetih metrih in se znašel iz oči v oči z velenjskim čuvajem mreže ter ga rutinirano premagal.

Velenjčani so v nadaljevanju po več menjavah le uspeli streti odpor rumenih. Domače je v vodstvo popeljal Tolimir, na 4-2 je povišal Črnčič, končni izid pa je v 81. minuti postavil Eterović. Igralci Kalcer Radomelj bodo serijo pripravljalnih tekem proti prvoligaškim ekipam nadaljevali v petek, ko se bodo pomerili proti ekipi Krke iz Novega mesta. To bo tudi prva tekma pred domačimi gledalci v letošnjem pripravljalnem obdobju, le dan za tem pa se bodo odpravili v Kranj, kjer bodo odigrali tekmo proti Triglavu. Orli so proti Radomljanom v drugoligaški konkurenci v jesenskem delu na dveh tekmah dvakrat slavili, obakrat z rezultatom 2-0.

Velenje, 29. januar 2016
Rudar Velenje – Kalcer Radomlje 5-2 (2-1)

Strelci: Grbić, S. Babić, Tolimir, Črnčič, Eterovič; Ajdinović, Stoiljković.

Kalcer Radomlje: Andrić, Lidjan (K), Zukić, Kosec, Hlede, Primc, Đokić, Zorc, Avbelj, Cerar, Ajdinović. Igrali so še: Ivačič, Jakovljević, Zupanc, Rems, Barukčič, Šipek, Gajić, Osmanaj, Trdin.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo