Z recitalom Sozvočje smo obeležili prihajajoči Prešernov dan, osrednji slovenski kulturni praznik

0
8141

V počastitev osrednjega slovenskega kulturnega praznika, ki ga praznujemo 8. februarja, se je včeraj, 3. februarja 2016, v Vremšakovi dvorani Glasbene šole Kamnik odvijal recital Sozvočje. Prvič so svoje moči združili učenci Glasbene šole Kamnik ter dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik in pripravili recital poezije in glasbe.

Z recitalom Sozvočje smo obeležili prihajajoči Prešernov dan, osrednji slovenski kulturni praznik

Z glasbenimi točkami so se predstavili Neža Zarja Kovač s klavirjem, Klara Novak in Luka Ivartnik s petjem ter Eva Leskovec s klarinetom. Svojo poezijo pa so nam predstaviliGašper Tonin, Pavla Zabret, Monika Baraga, Ema Osolnik, Pino Pograjc in Tara Korica.

.”>

Ideja o nekoliko drugačnem nastopu, kot smo jih sicer vajeni v dvorani Glasbene šole Kamnik, je bila predvsem dati možnost najmlajši generaciji pesnikov, ki so še na začetku svoje ustvarjalne poti, da predstavijo svoje delo širši publiki. Zato smo se v Glasbeni šoli Kamnik odločili, da jih povabimo medse in z njimi delimo oder.

Preplet poezije in glasbe se je izkazal za uspešnega, če lahko sodimo po odzivu publike.Izvrstno izvedene glasbene točke so dopolnile sporočila mladih pesnikov. Recital Sozvočje je tako izzvenel kot dobrodošla popestritev prireditev na Glasbeni šoli Kamnik in upamo lahko, da bo do podobnih sodelovanj prihajalo tudi v bodoče.

Besedilo in fotografije: Egon Bajt, Glasbena šola Kamnik

Oglasno sporočilo