20 Letnica društva in priznanje ZKDOM Leonidi Goropevšek

0
6240

Slavnostna akademija ob kulturnem prazniku je bila 7.2.2016 v Kulturnem domu Mengeš  v organizaciji Zveze kulturnih društev občine Mengeš.

Predsednica Likovnega društva Mengeš Leonida Goropevšek  je  prejela SREBRNO PRIZNANJE  ZKDOM »za uspešno in dolgoletno delo v ljubiteljski kulturni dejavnosti«.

Gospa Leonida Goropevšek je članica Likovnega  društva že od leta 2003. Takoj ob prihodu se je aktivno vključila v delo, tako v organe društva, kot ustvarjalka. Že takrat je s svojo strpnostjo in predanostjo opozorila nase. Ko je leta 2008,  po odstopu predsednika Mira Kolenka, pristala na vodenje društva kot novoizvoljena predsednica, so se njene kvalitete samo še večale. Delo predsednice je opravljala in ga še opravlja zgledno, vedno razmišlja o novih izzivih društva preko novih projektov in nasploh skrbi, da društvo dela po pravilih in po zastavljenih programih.

Tudi sama vrsto let sodeluje v tekmovanjih za Zlato paleto, aktivna pa je tudi kot podpredsednica Zveze likovnih društev Slovenije.

Kljub temu, da ni iz Mengša, je v Mengšu je prepoznana. Kot predsednica se je pojavila kot pisec uvodnika za Mengšana in kot slavnostna govornica ob proslavi ob Kulturnem prazniku, je redna govornica ob razstavah, ki jih pripravlja društvo. Zelo se trudi promovirati Mengeš in Likovno društvo tako, da se dogovarja za razstavljanje naših del v razstaviščih po Sloveniji.

V njenem mandatu smo zaradi povečanega zanimanja za umetniško fotografijo osnovali tudi foto sekcijo. Tudi v tem smo hitro postali prepoznavni in nagrajeni na številnih foto natečajih tudi izven Slovenije.

Pod njenim vodstvom je Likovno društvo Mengeš doživelo pravi razcvet in lepe uspehe v Sloveniji, ter prepoznavnost v tujini.

Med drugim smo »pobrali« zavidljivo število certifikatov kakovosti in Zlatih palet (najvišje priznanje umetniku na področju ljubiteljske kulture v Sloveniji).  V letu 2015 smo po uspešnosti kot društvo stopili na 3. stopničko na zmagovalnem odru ob bok mnogo, člansko številčnejšim društvom, kar je gotovo tudi njena zasluga. Vseskozi nas spodbuja, da ustvarjamo svoja dela, se prijavljamo v natečaje in tekmovanja. Poleg tega se jih tudi sama udeležuje in v lanskem letu je prejela Zlato paleto za grafiko. Sicer pa je dobitnica 3 certifikatov kakovosti za abstraktno slikanje in za grafiko. Leonida je bila tudi udeleženka likovnega ex tempora v Gani, nekaj let zapovrstjo pa obiskuje tudi ex tempore v Grožnjanu na Hrvaškem.

V kraju zelo uspešno sodelujemo z OŠ Mengeš pri delu z mladimi na delavnicah v kraju na terenu (Seča, Fiesa,..) . Radi se odzovemo povabilu drugih društev (Turistično društvo Dobeno, Turistično društvo Mengeš, KD Antona Lobode in KD Mihaelov sejem ter ZKDOM), da skupaj naredimo kaj za napredek in pestrost in prepoznavnost kraja.

Tekst: Milica Tomšič, podpredsednica

Fotografije: Binca Lomšek

leonida (1) leonida (2) leonida (3) leonida (4) leonida (5)

 

Oglasno sporočilo