Kaja, Miha in Tadej do novega osebnega rekorda na 60 metrov

0
4055
??????????????
Na fotografiji: Kaja (levo) je v letošnji sezoni osebni rekord izboljšala za desetinko sekunde, največ rezerve pa ima še vedno na štartu in prvih 20 metrih, kjer je prostora za napredek še veliko
Ljubljanska atletska dvorana je po Prvenstvu Slovenije za mlajše mladince in mladinke preteklo soboto to, 6. februarja, gostila še tekmo najboljših starejših mladincev in mladink v Sloveniji, na kateri so nastopili štirje naši atleti. Na mitingu, ki se je odvijal ob Prvenstvu Slovenije, se je z osebnim rekordom izkazala Kaja Alič.

Kaja je še pred prvenstvom Slovenije za starejše mladinke nastopila na mitingu v teku na 60 metrov in takoj s časom 8,34 izboljšala osebni rekord 8,40 iz lanske sezone. V finale se je uvrstila s četrtim časom mitinga, tam pa nato svoj dosežek izboljšala še za štiri stotinke sekunde in ponovila uvrstitev z jutranjega teka. V finalu je slavila Tina Slejko (7,85), tretja je bila Ajda Lenardič s časom 8,26. S tem se je Kaja prebila na skupno šesto mesto večne lestvice nastopov članic AK Domžale v teku na 60 metrov v dvorani.

Kaja je med svojima obema nastopoma na mitingu v štartni blok stopila še enkrat, na Prvenstvu Slovenije, kjer je z dosežkom 8,40 sekunde osvojila tretje mesto v svoji skupini, skupno pa 18. Do dvanajstega mesta, ki je peljal v mali finale, ki je zmanjkalo 11 stotink sekunde. V velikem finalu je s konkurenco prepričljivo opravila Tami Ščančar z dosežkom 7,74, vseh šest finalistk pa se je spustilo pod mejo osmih sekund.

Kaja, Tadej, Miha in Domen

Ob Kaji so na sobotnem Prvenstvu Slovenije prav tako na 60 metrov nastopili še trije mladinci. Med vsemi se je najbolj izkazal Tadej Gabršek z 28. mestom in novim osebnim rekordom 7,81. Tadej, ki je pretekli teden prvič nastopil na 60 metrov, je svoj dosežek izboljšal za štiri stotinke.  Za omenjeno razdaljo je Miha Judež potreboval 7,85 sekunde, kar je zadostovalo za 30. mesto, prvič pa se je v dvorani preizkusil Domen Vogrin (34. mesto/8,35). V finalu je do naslova državnega prvaka pritekel Nino Celec (Slovenska Bistrica/6,99), ki je sicer slavil tudi v skoku v daljino.

Čestitke vsem nove osebne mejnike, ki jih bodo nekateri lahko izboljšali 20. februarja, ko bo v Celju Prvenstvo Slovenije za člane in članice. To bo za naše atlete tudi zadnja dvoranska tekma v sezoni.

 

DJ

Oglasno sporočilo