39. mednarodni Karate-Do turnir za pokal – Cup Ruše 2016

0
8611

K dobremu nastopu Domžal, na vedno zelo težkem, Ruškem Karate-Do turnirju, je nedvomno prispevala majhna, a požrtvovalna, borbena ekipa legendarnega Karate-Do kluba Atom Domžale, na čelu z Žanom in Karin, ki je Domžale zastopala kljub poškodbami, februarskimi prehladi, zimskimi počitnicami in močnemu sneženju. Povedli v skupnem seštevku za pokalnega zmagovalca SKIF Slovenija 2016.

Žan Podboršek 1.Dan, je osvojil dva prva mesta in ekipno tretje mesto v katah moški. Odlična Karin Podboršek z dvema zlatima medaljama in eno srebrno. Izkazala se je Patricija Vehovec in pri članicah osvojila 4.mesto v katah in 2.mesto v kumiteju borbah. Naja Svetlin je pri starejših deklicah kate, osvojila 1.mesto. Andrej Neškoski je za las izgubil zlato v kumiteju mladinci do 60 kg in osvojil 2.mesto. 2.mesto je osvojil tudi Roman Dormiš, veterani kate do 4. Kyu. Blaž Štiftar je bil četrti pri st. dečkih kumite. Z dobrimi nastopi vendar brez medalj sta se domov vrnila, Eržen Aleksander in Eva Dormiš. Ekipa kate moški je osvojila 3.mesto, kar je bil velik uspeh.

Shotokan Karate-do klub »Š.D.«-Ruše je organiziral že 39. Tradicionalni mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Ruše 2016«. Mednarodni turnir je potekal v soboto, 13.02.2016, v Športni dvorani Ruše, Športni park Ruše. Tudi letošnji turnir je bil organiziran v spomin na 73-obletnico padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB in krajevnemu prazniku Ruš. Turnir je istočasno 1. Pokalni turnir S.K.I.F. Slovenije za leto 2016, sledita še turnirja v Domžalah in v Kuzmi. Turnirja se je udeležilo več kot 300 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 4 evropskih držav. S.K.I.F. klubi Slovenije: Atom-Domžale, Cankova, Gornji Petrovci, Kanazawa dojo-Maribor, Tromejnik-Kuzma, Ig-Shotokan, Poljčane, Nikan-Maribor, Funakoshi Gichin-Ljubljana in organizator Shotokan karate-do klub Š.D.-Ruše. Gostujoče ekipe iz Slovenije: Slovenska zveza tradicionalnega karateja in JKA zveza Slovenije. Iz tujine: S.K.I.F. Romunija, Madžarska, Srbija.

Pred pričetkom turnirja je vse navzoče pozdravil glavni inštruktor in predsednik Shotokan karate-do Š.D. Ruše Shihan Ivan ČERIČ, 8.DAN-KYOSHI. Najboljši tekmovalci so prejeli medalje, zmagovalci starejše selekcije v katah in vsi v kumiteju pokale. Najboljši trije klubi so na osnovni skupnih osvojenih medaljah v katah in v kumiteju prejeli Tradicionalni 39. Pokal Ruše 2016.

PRVIH PET KLUBOV NA TURNIRJU

 

Mesto              Klub-ekipa                              točke

  1. ROMUNIJA                                              2585
  2. MADŽARSKA                                             855
  3. SRBIJA                                                      785
  4. SZTK                                                          770
  5. ATOM – DOMŽALE                                     765

 

VRSTNI RED PRVIH PETIH KLUBOV ZA POKAL S.K.I.F. SLOVENIJE 2016

  1. ATOM-Domžale                                   776
  2. KANAZAWA DOJO – Maribor              474
  3. IG – SHOTOKAN                                 372
  4. Š.D. – Ruše                                         328
  5. Tromejnik – Kuzma                           196

Zenmedia

karate_ruse_2015 (2) karate_ruse_2015 (3) karate_ruse_2015 (4) karate_ruse_2015 (5)

Oglasno sporočilo