Še lani drugoligaška Lastovka senzacionalno poletela v finale

0
2849
Avtor: Sportal

Če je Krka vsekakor pričakovan finalist 26. slovenskega košarkarskega pokala, pa je vsekakor senzacionalen njen tekmec. To je prvoligaški novinec, ekipa Lastovke, ki je v Tivoliju premagala Zlatorog.

Potem ko je Zlatorog v četrtfinalu izločil Olimpijo, je proti novincu v prvoligaški druščini Lastovki iz Domžal seveda veljal za izrazitega favorita. A ekipa, ki jo vodi nekdanji pomočnik zdajšnjega laškega trenerja Aleša Pipana Andrej Žakelj, je odigrala tako kot Zlatorog proti Ljubljančanom – sproščeno in učinkovito. Ves čas je držala zadostno prednost, tako da do napete končnice sploh ni prišlo. Pri Lastovki je Semjon Šaškov dal 24 točk in šest skokov, pri Laščanih je bil najučinkovitejši Dejan Jevtić s 14 točkami.

Lastovka se bo v nedeljskem finalu ob 18.00 v Tivoliju pomerila s Krko.

Krka je ves čas nadzorovala polfinalni dvoboj pokala Spara s Tajfunom. Državni prvaki so se približali na štiri točke zaostanka, a so Novomeščani, ki so imeli odličen strelski dan, kmalu spet pobegnili na dvomestno prednost. Mirko Mulalić je dosegel 17 točk in ob tem zgrešil le en met iz igre. Pri Tajfunu je bil najučinkovitejši Dragiša Drobnjak s 15 točkami in osmimi skoki.

lastovka_finale lastovka_finale1

KK Lastovka

Oglasno sporočilo