Mesec Sankukai karate tekmovanj

0
10567

V našem klubu se je marec pričel še posebej aktivno. Že prvo soboto tega pomladnega meseca so si mladi karateisti in karateistke nadeli kimono ter zakorakali proti telovadnici OŠ Venclja Perka v Domžalah, kjer se je odvijalo Sankukai regijsko prvenstvo domžalske regije 2016. Otroci so se v različnih kategorijah, oblikovanih po spolu, starosti, stopnji pasu in teži pomerili v borbah, katah in Ippon kumiteju. Na borišča so stopali z nekaj treme, a obilo poguma in tako ustvarili športno vzdušje, pri tem pa so jim z glasnim spodbujanjem pomagali njihovi zvesti navijači. Teden pozneje so se v telovadnici OŠ Preserje pri Radomljah zbrali še otroci iz Kamnika, Komende in Cerkelj na Sankukai regijskem prvenstvu gorenjske regije 2016. Tudi tu smo imeli priložnost videti energične mlade tekmovalce pri izvajanju uspešnih karate tehnik, s katerimi so si vztrajno nabirali točke. Regijski prvenstvi pa imata prav poseben pomen zlasti zato, ker visoka uvrstitev velja kot vstopnica za Sankukai državni turnir za otroke, ki se bo odvijal 10. aprila 2016 v Športni dvorani Cerklje v Cerkljah na Gorenjskem s pričetkom ob 15. uri. Vabljeni k spodbujanju naših borcev in bork!

Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti na prav tako aktivne malce starejše člane in članice. Ti se vsako leto lahko udeležijo kar sedmih pokalnih tekem, kjer skozi športne borbe razvijajo svojo osredotočenost, krepijo pravilno izvedbo udarcev in blokad ter postajajo vse boljši. Kar nekaj uspešnih tekmovalcev in tekmovalk prihaja tudi iz Sankukai karate kluba Domžale. Med njimi smo še posebej ponosni na pokalne zmagovalce v letu 2015: v kategoriji kadetov je 1. mesto prepričljivo zasedel Sebastjan Trdin, 3. mesto pa si je prislužil Domen Cvar. Še uspešnejša so bila dekleta – med kadetinjami je 2. mesto osvojila Bibiana Kepic, pri mladinkah je zmagala Lara Šinkovec, sledila ji je Tinkara Kepic na 2. mestu, med članicami pa se je na najvišjo stopničko povzpela Teja Grad. Čestitke vsem!

V nedeljo, 13. marca 2016, pa smo končno dočakali še Sankukai državno prvenstvo za mladince/mladinke in člane/članice v športnih borbah 2016. Čeprav se je tekmovanje pričelo ob 15. uri, so tekmovalci že nekaj ur prej napolnili telovadnico OŠ Toma Brejca v Kamniku. Čakalo jih je namreč predtekmovanje, kjer so morali pokazati zadosti spretnosti za nadaljevanje na državnem prvenstvu. Tja so se uvrstili le najboljši iz šestih različnih kategorij. Potem pa se je začelo zares – vse zbrane je s prijaznim nagovorom pozdravil župan občine Kamnik, Marjan Šarec, prisluhnili smo še himni ter si ogledali prikaz dovoljenih in prepovedanih udarcev. Na prostor je nato padla napeta tišina, vse oči so bile uprte na borišče ter na dobro ogrete karateiste in karateistke. A že s prvo borbo so se iz začetnega vznemirjenja prebudili gledalci s spodbudnimi vzkliki, bodrili pa so se tudi tekmovalci med seboj. Skoraj dve uri smo tako lahko uživali ob ogledu zanimivih športnih borb in prenekaterih edinstvenih akcij tekmovalcev in tekmovalk. Iz naših krajev so se na stopničke povzpeli Sebastjan Trdin, ki si je v kategoriji mladincev do 60 kg zaslužil 3. – 4. mesto, Surya Kotar in Boris Zadravec, ki sta vsak v svoji kategoriji članov prav tako zasedla 3. – 4. mesto. Med članicami sta si 3. in 4. mesto delili Klavdija Resnik in Tjaša Šinkovec, državna podprvakinja pa je postala Teja Grad. Vsem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko športnih uspehov!

Saša Voler

Skupinska fotografija tekmovalcev in sodnikov

Oglasno sporočilo