Kuhna na plac privabila rekordno število obiskovalcev

0
3468
Prva Kuhna na plac je za nami. Z največjim navdušenjem lahko napišemo, da je včerajšnji težko pričakovan gurmanski dogodek zares uspel in presegel vsa pričakovanja.
Domžalčanke in Domžalčani so si sodeč po včerajšnjem množičnem obisku tržnega prostora tak dogodek res želeli tudi v svojem kraju. Obisk je bil rekorden in domžalski tržni prostor se je izkazal za premajhnega, da bi lahko vsi sedeli in dobili želen obrok. Takega obiska pa očitno niso pričakovali niti ponudniki, saj je nekaterim zaloga pripravljene hrane pošla že pred dvanajsto uro, slabi dve uri od odprtja Kuhne na plac.
Kot se za premierni dogodek spodobi, se je vse skupaj pričelo z uradno otvoritvijo. Pokrovko na velikem loncu je malo čez 10. uro simbolično odprl v predpasnik oblečen domžalski župan, Toni Dragar. »Želeli smo dodatno popestritev našega tržnega prostoru. Verjamemo, da nam bo s Kuhno na plac to uspelo. Poleg kulinarične hrane in pijače bo glavni poudarek predvsem na druženju,« je povedal domžalski župan.
Idejni vodja Kuhne na plac je Vido Repanšek, ki skrbi za organizacijo že dobro obiskanih dogodkov Dobrodošli v Domžale na tržnem prostoru, na katerih gosti različne kraje oz. pokrajine, da se predstavijo s svojimi kulturnimi in kulinaričnimi običaji. »Na odprtih stojnicah bodo kuhali lokalni ponudniki. Vsak od njih bo imel na izbiro do tri različne jedi, zato zagotavljamo pestro ponudbo obrokov, med katerimi bo prav vsak obiskovalec lahko izbral nekaj po svojem okusu. Na račun bodo prišli tako ljubitelji burgerjev, gurmani, vegetarijanci, vegani, sladkosnedi kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi. Veseli smo tudi, da nam je s strokovnimi nasveti pri organizaciji dogodka pomagal Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije,« je včeraj zadovoljen razlagal Vido Repanšek, ki verjame, da bodo Domžale s Kuhno na plac dodatno zaživele.
Na Kuhni na plac so kuhali JB restavracija na čelu s slovenskim kuharskim mojstrom Janezom Bratovžem, ki je svojo samostojno kuharsko pot pričel ravno v Domžalah, domača Pivnica Adam Ravbar, ki je poleg piva ponujala tudi pivsko klobaso,  Bistro Piknik je pripravljal zdrave brezmesne obroke, Kavarna Flerin je ponujala spomladanski golaž s kruhovim cmokom in priljubljeni carski praženec z vročimi višnjami 7burger Kamnik je imel na meniju enega od njihovih najljubših burgerjev ’Pulled pork’, Čokoladnica Plešec in Tarangela-hiša slaščic sta razvajali vse sladkosnede navdušence, Gostišče Juvan, Gostišče Kanja, Zlata Kaplja so s svojimi tipičnimi jedmi zadostili tistim, ki prisegajo na tradicionalno slovensko kuhinjo, Kmetija Pustotnik je ponujala krompirjevo friko iz zorjenega sira,  Gostilna Ribnčan je v posebnem kotlu iz prve svetovne vojne pripravil okusno obaro, Ivankine krofe in flancate že vsi dobro poznate, Kuhar na domu pa je pripravil vojaški pasulj. Pivovarna Hopsbrew, ki je pred dobrim mesecem začel variti ’carft’ piva, pa je poskrbela za vse žejne na dogodku.
Poleg Kuhne na plac so včeraj svoj prostor dobili tudi različni lokalni ponudniki hrane s svojimi izdelki oz. tistimi, ki so na kakršenkoli način povezani s kuhinjo in kulinaričnimi vsebinami (Rok’s arašidovo maslo, B&G Chillies, Zlati Ghee, Kmetija Štirn, Želodova kava, Emo Novum – pikčaste emajlirane posode, Založba Dedal s kuharskimi knjigami itn.)
Naslednja Kuhna na plac se bo ponovila čez dober mesec, v tem času pa bomo poskušali upoštevati vse vaše ideje in predloge, ki nam bodo pomagali narediti Kuhno na plac še boljšo.
Se vidimo zopet v soboto, 7. maja na placu!
Vir: Občina Domžale
Foto: Primož Lavre
Oglasno sporočilo