Kopališče Domžale z obogateno ponudbo v novo sezono

0
17249

Včeraj popoldan smo prvič letos odprli vrata domžalskega kopališča, ki v sezoni 2016 prinaša kar nekaj novosti. Cene vstopnic sicer ostajajo enako ugodne kot v lanskem letu, obiskovalci pa bodo ob tem dobili priložnost za dodatne animacijske aktivnosti. Pozabili nismo niti na organizirano vadbo in rekreativne plavalce.

V letošnji sezoni na domžalsko kopališče prihaja zorbing, obiskovalci se bodo v »hoji« na vodi lahko preizkušali vsak torek od 5. julija dalje, ko odpiramo tudi termine za rekreativno plavanje, katerim bodo vsak torek in četrtek zvečer (od 19.30 do 21.30 ure), na voljo plavalne proge. Pripravljamo tudi nočno kopanje, ki bo predvidoma v juliju in avgustu (o terminih bomo pravočasno obvestili), prav tako pa bo prvič na voljo kopalkanje za starejše v sodelovanju s Šolo zdravja. Letos na domžalsko kopališče vabimo tudi na jutranjo telovadbo, za vse generacije pa se obetajo različne animacijske avanture. Kopališče ima v letošnji sezoni tudi gostinsko ponudbo, vsem kopalcem pa so na voljo knjige za odrasle in najmlajše. Knjižni kotiček za popolne bralske užitke z raznovrstnimi knjigami smo pripravili v sodelovanju s Knjižnico Domžale.

Poletni dan na bazenu, ki bo namenjen vsem (najmlajšim, študentom, družinam, starejšim), bo 30. julija, svoje moči so združili animatorji za najmlajše, ki sodelujejo v ŠAD Mavrica in študentje Študentske organizacije Domžale. Obeta se pravi športni dan tako s tekmovalnimi vsebinami (odbojka, plavanje, lokostrelstvo, štafetne igre v vodi …), kot tudi drugimi aktivnostmi v obliki demonstracijskega potapljanja, aerobike v vodi.

Ključna novost letošnje sezone so šaljiva, a pomembna sporočila, ki kopalce spremljajo po vsem kopališču. Želimo si, da bo kopanje na domžalskih bazenih prijetno za vse kopalce, zato smo v letošnjem letu pripravili slikovite table, ki spodbujajo k spoštovanju kopališkega reda: tuširanju, uporabi dezinfekcijskih bazenčkov za noge, lulanju pred odhodom v bazen, ločevanju odpadkov … Upoštevanje nekaj preprostih navodil s strani vseh kopalcev, bo pomagalo zagotavljati prijetno kopanje in uživanje na kopališču za vse.

Kot omenjeno, ostajajo enake kot lani tudi cene vstopnic, dnevne so na voljo že od dveh evrov za otroke in študente in tri evre za odrasle, sezonske vstopnice pa si lahko kopalci privoščijo od 10 evrov za otroke in študente in 20 evrov za odrasle. Nakup sezonske vstopnice je možen ob predložitvi osebnega dokumenta. Cena vstopnice za večerno kopanje ob torkih in četrtkih pa je 3 evre.

O novostih in aktivnostih sproti obveščamo na naši spletni strani www.sport-domzale.si, zato vabljeni, da jo obiščete.

Vabljeni na kopališče, prostor kjer se povezujemo!

Uroš Križanič, direktor
Zavod za šport in rekreacijo Domžale
Fotografije: ZŠRD (Zavod za šport in rekreacijo Domžale)

bazen 4 bazen1

bazen 2

Oglasno sporočilo