Kronika policijske postaje Kamnik (od 27.06. do 3.7.2016)

0
2888

27. 6. 2016
PONAREJENI BANKOVEC ZA 100 EUR
Policisti so zasegli bankovec za 100 EUR, ki j bil unovčen v enem od kamniških lokalov. Obstaja utemeljen sum, da je ponarejen, zato je bil poslan v ekspertizo. O rezultatih bo obveščeno sodišče.

TATVINA DVEH KOLES NA ZIKOVI
Iz kolesarnice bloka na Zikovi sta bili v juniju odtujeni kolesi znamke Schirocco črno rdeče barve in znamke Rog Holland črne barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

28. 6. 2016
TATVINA MOPEDA NA STELETOVI
Neznanec je na Steletovi izvršil tatvino mopeda znamke Tomos tip Flexer rdeče barve. Lastnik je oškodovan za okoli 400 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V VOLČJEM POTOKU
Na lokalni cesti v Volčjem Potoku je voznica, ki je vozila iz Radomelj proti Kamniku, zapeljala na bankino, trčila v prometni znak in se nato ustavila na travniku. V nesreči se je poškodovala, zato je bila z reševalnim vozilom odpeljana v KC Ljubljana. Zoper voznico so uvedeni postopki po ustreznih prometnih predpisih.

29. 6. 2016
TATVINA KOLESA NA LJUBLJANSKI CESTI
Neznanec je na Steletovi izvršil tatvino moškega kolesa znamke Univega, tip DS 830, oranžno sive barve. Kolo je dobilo »noge« kljub temu, da je bilo priklenjeno z verigo na stojalo za kolesa. O dejanju je bilo obveščeno pristojno sodišče.

30. 6. 2016
INTERVENCIJA V GOSTINSKEM LOKALU
Strast se je vnela med moškima v gostinskem lokalu na območju Tuhinjske doline. Kri je zavrela do te mere, da je mlajši starejšega udaril v predel levega očesa. Starejši je iskal zdravniško pomoč v ZD Kamnik in nazadnje v KC Ljubljana. Vroče strasti bodo dobile epilog v uzreku denarne globe. Bati se je, da bo ob visokem znesku kri ponovno zavrela.

ZASTOJ SRCA NA GLAVNEM TRGU
Policisti so dobili obvestilo, da je na Glavnem trgu občan padel v nezavest. Na kraju so reševalci ZD Kamnik občanu nudili prvo pomoč in ga nato odpeljali v nadaljnje zdravljenje v KC Ljubljana. Ob tem je mogoče dobro seznaniti javnost, da je v banki NLB na Glavnem trgu nameščen defibrilator, ki nam je v veliko pomoč pri oživljanju.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
Na lokalni cesti v Podgorju je prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in motoristom, Nesrečo je povzročil kolesar, ko je iz stranske ceste zapeljal na lokalno cesto v trenutku, ko je z njegove leve pripeljal motorist. Poškodovana sta bila oba. Motorista so reševalci oskrbeli na kraju nesreče, kolesar pa je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Kolesar bo za izsiljevanje prednosti plačal globo.

VLOM V AVTODOM V VOLČJEM POTOKU
Državljan Nemčije si bo zagotovo postanek, ki ga je opravil v Arboretumu, zapomnil po tem, da mu je bilo vlomljeno v avtodom. Neznanec je pri tem turistu odnesel kar nekaj predmetov in ga tako oškodoval za okoli 2500 EUR.

PROMETNA NESREČA NA KRIŽU
Na Križu se je zgodila prometna nesreča s poškodbami. Povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola. Obstajal je tudi sum, da vozi pod vplivom prepovedanih substanc, zato je bil odrejen strokovni pregled. Na pristojno sodišče je bila za nesrečo podana kazenska ovadba po 324. členu »Nevarna vožnja v cestnem prometu« Kazenskega zakonika RS.

1. 7. 2016
TATVINA MOPEDA NA STELETOVI
Neznanec je na Ljubljanski cesti izvršil tatvino mopeda znamke Tomos tip Flexer črne barve z modrimi vilicami in sivim sprednjim blatnikom. Lastnik je oškodovan za okoli 500 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

ŽALIL SOSEDO
V okolici Kamnika je občan izrekel par krepkih svoji sosedi. Zaradi njegove neprijaznosti so ga obiskali policisti in mu na plačilni nalog zapisali krepko globo.

2. 7. 2016
OBLEŽAL V JARKU
Alkohol je moškemu povzročil motnje v centru za ravnotežje in posledica je bila padec v jarek. Moški, ki je hodil v smeri Kamniške Bistrice, si je pri padcu poškodoval levo roko. Za poškodbo po poskrbeli reševalci ZD Kamnik. Policisti pa so poskrbeli za plačilni nalog, zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru.

SPOR MED ZAKONCEMA
Do kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru je prišlo med zakonskima partnerjema izven Kamnika. Za kršitev je bila izrečena globa.

3. 7. 2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK POZROČIL NEREČO
Na Ljubljanski cesti je voznik vozil iz Duplice proti centru Kamnika in zapeljal desno v parkirano tovorno vozilo. Pri obravnavi nesreče je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Voznik je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

Oglasno sporočilo