Fotona laser

0
5474

Zdravo,dobro počutje in lepoto dosežemo le, če živimo skladno z naravo in sami s sabo, ter s tem dosežemo notranjo harmonijo. Današnji način življenje kot so naporni delovni dnevi, stres , nepravilno prehranjevanje in premalo gibanja se odraža tudi na našem telesu. V našem centru za lepoto telesa ALFA-ESTETIKA, vam nudimo pomoč za oblikovanje telesa in dobro počutje.

SP Dynamis je s svojo vrhunsko lasersko tehnologijo edini sistem, ki zagotavlja celovit nabor posegov v estetski medicini. Z vgrajenima dvema valovnima dolžinama omogoča ablativno in neablativno pomlajevanje kože, učinkovito odstranjuje gube in žilice ter izboljšuje videz strij in brazgotin. Zagotavlja odlične rezultate pri zdravljenju aken in epilacij, zdravljenju glivic in bradavic, zdravljenju stresne inkontinence in zdravljenju smrčanja.

Er:YAG (2940 nm)
Er:YAG laserska svetloba ima najvišjo absorpcijo v tkivu. Zaradi njene velike absorptivnosti v vodi je primerna za natančno odstranjevanje tkiva. Fotonina patentirana VSP tehnologija se v estetiki in dermatologi učinkovito uporablja za odstranjevanju poškodovane povrhnjice kože ter pomlajevanju kože.

Nd:YAG (1064 nm)
Nd:YAG laserska svetloba se najbolj homogeno absorbira v tkivu, plasteh kože. Ta valovna dolžina svetlobe se je izkazala za najbolj varno in učinkovito pri enodontskih posegih, estetskem odstranjevanju dlak ter pri odstranjevanju žilic.
Dolgotrajno odstranjevanje dlačic odstranjujemo z uporabo laserja-FOTONA Nd
Yag. Dlačice se uničijo na principu selektivne in homogene fototermolize. Laserski žarek selektivno razpoznava pigment v dlačici, se v pigmentu (melalinu)absorbira in toplotno uniči klačico. Deluje na mešiček dlačice v anageni fazi (v času rasti dlačice), ko je dlaka visoko aktivna in občutljiva za toploto za popolno odstranitev dlak je potrebno v povprečju od 6-10 posegov, kar je odvisno od vrste, gostote, barve dlačic in hormonskega statusa vsakega posameznika.

Odstranjevanje sončnih in starostnih peg in kožnih izrastkov
Sončne pege, lise, starostne pege in poroženitve, bradavice in kurja učesa. Poseg je hiter in poteka brez bolečin. Celjenje traja 7-10 dni.

Odstranjevanje žilnih sprememb – kapilar na obrazu in nogah, spider ven, hemangiomov in retikularnih ven premera do 4 mm.
Odstranjujemo jih z laserjem Nd.Yag.Gre za zelo učinkovit laserski sistem,ki ga uporabljajo zdravniki in usposobljen mediciski kader. Število posegov pa je odvisno od števila in debelosti kapilar. Za širše modre kapilare in vene potrebujemo povprečno 3-4 laserske terapije.

Neablativno in minimalno ablativno fotopomlajevanje in laserski piling
Zmanjševanje aktivnosti fibrobrastov v vezivnem tkivu in zmanjšanje napetosti ter gostote kolagenskih vlaken sta največja krivca za staranje kože. Fotonin neinvaziven laserski sistem Ng:Yag in IPL spodbudi mikrovaskularno obnavljanje aktivnosti fibrobrastov in kolagena. Končni rezultat je bolj gladka koža in zmanjšane pore, koža ima boljšo teksturo, je bolj napeta in elastična. Po posegu ne povzročimo poškodb povrhnjice kože, zato tudi ni potrebno okrevanje. Po posegu se lahko takoj vključite v dnevne aktivnosti, priporačamo 3-6 obiskov z 2-4 tedenskimi intervali. Minimalno ablativno fotopomlajevanje je lahek laserski piling, čas okrevanja kože po posegu je zelo kratek. Koža po posegu je v nekaj dneh po posegu obnovljena, brez pigmentacij, roževinastih sprememb in gubic.

Zdravljenje glivic na nohtih rok in nog.
Za zdravljenje glivic na nohtih uporabljamo neablativno metodo z laserskim sistemom Nd:Yag Fotona.
Lasersko zdravljenje zahteva nekaj hitrih in zanesljivih postopkov zdravljenja. Laserska svetloba ne vpliva na zdravo tkivo, temveč samo na okuženo območje nohta.
Laserski snop je zasnovan tako, da deluje skozi noht ter uniči glivice pod in v njem. Metoda zagotavlja dobre rezultate, pomembno pa je, da ta metoda ne povzroča okvar jeter in ledvic.
Če je posteljica nohta zdrava, nov noht zraste v 6–12 mesecih, prvi rezultati pa so vidni že po treh mesecih. Za popolno ozdravitev glivic svetujemo 8-10 terapij , ki si sledijo v razmaku enega tedna.

Zdravljenje inkontinence:
Uhajanje seča oz. urinska inkontinenca je nesposobnost kontrole mokrenja, pri čemer voda nekontrolirano uhaja po kapljicah ali v celoti, tudi ko jo poskusimo zadržati.
Najpomembnejše so spremembe pri ženskah, ki nastanejo kot posledica hormonskega usihanja.Težave z uhajanjem vode pa imajo lahko tudi mlajše ženske, kot posledica zaporednih porodov.
Stresna inkontinenca je posledica oslabelosti mišic medeničnega dna z nezmožnostjo notranje mišice zapiralke, da ostane stisnjena, ko se poveča pritisk v trebuhu (kašljanje, kihanje, smeh, hoja po stopnicah, dvigovanje težkih predmetov). Laserska svetloba s toplotnim učinkom povzroči krčenje kolagenskih vlaken v sprednji steni nožnice. Zato se spremeni elastičnost tkiv nožnice in urogenitalne prepone. Ker se mehur drži sprednje stene nožnice, se povečana elastičnost tkiv kaže na sečnem mehurju. Organom, ki so bili prej povešeni, vrnemo prvotno anatomsko lego in s tem kontinenco. Poseg opravlja specialistka ginekologije.

ALFAESTETICA d.o.o.
Ordinacija za estetsko,zdravstveno in anti-aging medicino
Krumperška 11,1230 Domžale
041 606 477
info@alfaestetica.si
www.alfaetetica.si

fotona laser

Oglasno sporočilo