Odprtje razstave likovnih del Alenke Sušnik, Vojka Turšiča in Nade Dimic

0
3618
Župan Marjan Šarec je popoldan v preddverju občinske stavbe odprl razstavo likovnih del Alenke Sušnik, Vojka Turšiča in Nade Dimic.
Odprtje razstave likovnih del Alenke Sušnik, Vojka Turšiča in Nade Dimic

Tokrat se predstavljajo trije likovniki in člani Likovnega društva Senožeti Radomlje, in sicer Kamničana Alenka Sušnik in Vojko Turšič ter Nada Dimic, ki živi v Radomljah. Vsi že vrsto let ustvarjajo v društvu pod vodstvom akademskega slikarja Janeza Zalaznika, prav tako so se javnosti že večkrat predstavili s svojimi deli.

Alenka Sušnik, likovnica iz Kamnika, se tokrat predstavlja z likovnimi deli, ki so nastala na kolonijah društva in v ateljeju ob študijskem delu. Njeno slikarstvo bi lahko opredelili kotekspresivno, izraža se v močnih, toplih barvah v sodobnem likovnem jeziku, v njenem slikarstvu pa najdemo elemente kubizma.

Nada Dimic, slikarka iz Radomelj, pa je imela v letu 2014 prvo veliko samostojno razstavo v Galeriji Dom Radomlje. Pri njenih delih jo zanimajo predvsem barvna razmerjain kontrasti, ritem elementov in oblike. Zelo dobro se zaveda, kako pomembna jerealizacija vsake najmanjše podrobnosti in kako ima vsaka sled čopiča svoj izraz.

Vojko Turšič, likovnik iz Kamnika, je že vrsto let član društva, kjer raziskuje različne likovne izraze. Blizu mu je predvsem slikarstvo s kubističnimi izhodišči in sodobna likovna govorica, ki vsebuje elemente geometrijske abstrakcije.

Vsi trije avtorji so že prepoznavni vsak s svojo likovno govorico, ki ima eno skupno izhodišče, in sicer odmik od realističnega preslikavanja narave, ki jo vsak po svoje interpretira ter predstavlja svoj pogled in razmislek.

Ob odprtju razstave je vse prisotne najprej pozdravila predsednica Likovnega društva Senožeti Radomlje Danica Šraj, ki je povedala, da je njihovo društvo namenjeno tistim likovnikom, ki želijo ustvarjati na bolj poglobljen, študiozen pristop in spoznavati tudi sodobno likovno umetnost ter jo razumeti. Avtorja razstave Alenka Sušnik in Vojko Turšič pa sta z nagovorom zbrane popeljala po njuni poti likovnega ustvarjanja.

Župan Marjan Šarec je ob pogledu na nova umetniška dela, ki krasijo stene občinske stavbe, dejal: »V uvodu smo veliko slišali, kako se lotevate likovne prakse in tudi teorije. Tisti, ki o likovni umetnosti ne vemo prav veliko, si seveda zadeve lahko predstavljamo na drugačen način. Razumevanje umetnosti, ne kot poklica, temveč kot življenjskega poslanstva, je že nekdaj bilo problematično, danes pa še bolj. Današnji življenjski slog je instanten, hiter in plitev. Zato je vaše društvo zavezano k poslanstvu. Pomembno je, da k delu pristopate kvalitetno ne glede na to, da je to vaša postranska dejavnost. Vaše ustvarjanje je tisto, ki vas navdihuje in tukaj vas zelo dobro razumem. Dobrodošli na Občini Kamnik, z željo uspešnega ustvarjanja tudi v prihodnje pa želim, da bi si razstavo ogledalo čim več obiskovalcev.«

Vabljeni k ogledu pričujočih del, ki bodo v preddverju, prvem in drugem nadstropju Občine Kamnik na ogled do 6. septembra 2016, in sicer v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo