Odgovor bralca na vprašanje za župana Občine Domžale glede stanja Jarčeve ulice v Domžalah

0
4599

Spoštovani P.G.

Sprašujem vas, ali ste prebivalec –prebivalka ob tej ulici ali pa le iz ozadja sprašujete za nekoga drugega in ste v vlogi » žvižgača«. Sem namreč živel tam, ko je imela v tem delu takrat Rojska cesta le šest hiš. Ne glede kdo ste pa vam bom posebej za vas v nadaljevanju obudil spomine glede do te zdajšnje Jarčeve, katere sem pred leti že tudi dal v objavo v tem časopisu pa jih do danes ni nihče komentiral, da zapisano ni bila resnica. Ne vem ali ste rojeni » domžalec« ali pa le nekaj časa živite v tem mestu, koliko vam je let, ste mlajša oseba iz tega okolja? Katera osnovna šola vam je dala osnovne etike – JBT ali zdaj preimenovana RODICA, kot so jo poimenovali veljaki. Tam ni bilo nikoli del naselja Rodice! Samo za vas P.G. o Jarčevi ulici v Domžalah pa tudi za vse zainteresirane.
Iz zgodovine je jasno, da je tudi v tem delu potekala v šestdesetih letih prejšnjega stoletja »nacionalizacija«. Odvzeta zasebna zemljišča so prešla v posest Občine – nekaterim poplačana drugi pa niso dobili nič. Primer v tem je, da je bilo eno zemljišče, ki je bilo že poplačano in prešlo v last Občine z zvijačo njej odvzeto in s ponovno prodajo prešlo na drugega lastnika brez ureditve v ZK. Leta 1985 je tudi takratna oblast z goljufivo odločbo kar podarila del te javne poti in še tudi nekaj drugih delov preje odvzetih nepoplačanih zemljišč. Tako je tudi leta 1990 bila omogočena pridobitev tudi z delno zamenjavo v nasprotju z resnico, kljub temu, da ni bilo rešeno stanje glede na neizgrajeno novo Jarčevo ulico. Na poznanih zapisih v peticijah, ki so bile podane takrat na Občino ni podpisa nikogar z omenjenima začetnicama P.G.. Tudi pozneje v tej državi, ko so bile podane pisne pripombe – želje kakšno ulico si želijo krajani živeči ob tej ulici ni bilo omenjenih P.G. . Pričakovano je bilo ob upoštevanih željah, da bodo zgradili, kar se je soglašala večina, pa so na «vrat na nos« zgradili to, kar je vidno danes. Danes bi temu rekli , da so bili zaslužni strici ali tete iz ozadja iz prejšnjega vladanja – brez, da bi razkrili načrte gradnje, pač vse v tajnosti in hitro na silo. Iz Urada takratnih županov je bilo v javnem časopisu zapisano: » Jarčeva ulica je najbolj urejena….« . Takrat so se po lužah kopali vrabci in se tudi danes, javna razsvetljava je taka, kot takrat in si tako krajani ponoči svetijo z baterijami. Ker ni drogov javne razsvetljave tudi ni moč razobesiti državnih ali občinskih zastav, ki bi lahko vihrale na teh drogovih tako kot drugje. Zapisovalec navaja, da je Jarčeva ulica na Rodici, v Domžalah. Od preimenovanja Rojske ceste v Trdinovo in nato v Jarčevo je bila vsaka vedno v Domžalah! Vpogled v arhive zgodovine vam je dostopen brezplačno drugače pa lahko zaprosite za pomoč Matjaža Brojana – menda veste kdo je on.
Že precej časa je ulica pregrajena » (!?) z živo mejo in tako neprehodna P.G. . Poglejte pro-metne znake na severu in jugu pa tudi tiste vmes! Sicer pa je sam župan podpisal, da imajo vsi živeči v tem delu neoviran dostop do svojih posesti tako preko Bernikove po Triglavski ali Rodiški … Med osmimi očmi so moje nasprotovale tej odločitvi, zagotovo pa med vsemi ni bilo vaših ! Ste se P.G. udeležili javne razgrnitve za rekonstrukcijo? V knjigi obiskovalcev ni nobenega zaznamka pod P.G.! Tudi na javni obravnavi vas zagotovo ni bilo med štirimi, kot tudi onih ne iz ozadja najbolj glasnih kritikov največkrat kje za » šankom«. Vam je želja zminirati že doseženo? Odgovorite javno !!! Vaše poseganje na stanja posesti z živimi ograjami ali drugače v zasebni lasti je groba kršitev človekovih pravic in lahko dobi drugačen epilog kje drugje in ne v tem časopisu. Pričakujem, da boste razkrili svoj pravi obraz in se javno opravičili. Razmislite in se postavite v položaj, da bi si nepovabljeni mimoidoči utrli pot čez vaše žive meje in odmetavali takšno ali drugačno embalažo, od steklenic plastičnih kozarce, pločevink, »pripomočkov« narkomanov, iskali zavetje mladi zaljubljenci pa bili prisotni tudi sprehajalci štirinožcev brez povodcev… v mirnem, sicer vašem vrtu. Če imate urejen dostop po javni poti bodite tiho, da pa nimate za edini prehod preko sosednjih zemljišč niti sklenjeno služnost (kot večina v soseščini ) do Jarčeve, si to uredite. Če pod takimi pogoji tako morda tam živite ali pa ste le posrednik iz drugega »becirka« za nekoga drugega strahopetca, ki se skriva ob vseh, ki samo kritizirajo in niso in tudi nič prispevajo k blagostanju za boljše življenje – pa se zamislite.
Vaše vprašanje P.G. je v Novicah naslovljeno na župana. Zanima me ali jih on sploh prebira in ali bo odgovoril na vaš tam zapisan nepopolni naslov? Po zakonu ZDIJZ –a na tak poziv z nepopolnem podpisom v javnem časopisu ni dolžan odgovarjati, če smo pravna država pa nima niti pravice za zemljišča tudi z ograjami v lasti fizičnih oseb nikomur odgovarjati! Sicer pa je vaše pisanje P.G. enako kot anonimka, kar je lepo razloženo v »DELU » 2.9.2016 pod PISMA @Delo.si in sodi na smetišče zgodovine.

Cajhen Iztok

Oglasno sporočilo