OŠ Preserje pri Radomljah razglašena za »naj kulturno šolo« med velikimi šolami

0
9475

V četrtek, 22. septembra 2016 je v Petrovčah in Žalcu potekala zaključna prireditev projekta Kulturna šola. Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je na sklepni prireditvi v Žalcu gostil 58 slovenskih osnovnih šol, ki so izpolnile vse pogoje za podelitev naziva »kulturna šola«.

Župane in ravnatelje nominiranih šol sta gostila župan Občine Žalec, g. Janko Kos in direktor JSKD, mag. Igor Teršar, za katere so pripravili ogled Eko muzeja hmeljarstva in pivovarstva ter si skupaj ogledali nedavno odprto Fontano Zeleno zlato, ki predstavlja poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca. Sprejema in zaključne prireditve so se udeležili tudi predstavniki občinske uprave Občine Domžale z županom Tonijem Dragarjem na čelu. Osnovno šolo Preserje pri Radomljah so zastopali ravnateljica, ga. Ana Nuša Kern, mentorici mag. Jasmina Pogačnik in mag. Nataša Cotman ter učenca Eva Kapus in Nejc Prašnikar.
Celodnevnega dogajanja se je poleg ravnateljev in županov udeležilo približno 150 učencev in 60 kulturnih mentorjev, ki so po ogledu in predstavitvi dvorca Novo Celje lahko izbirali med več kot osmimi področnimi delavnicami različnih tematik. Za mentorje in kulturne koordinatorje je bil organiziran seminar, kjer so jim bili predstavljeni programi in izobraževanja, povezani z neobveznim izbirnim predmetom (NIP) umetnost.
Po dopoldanskem delu je sledil svečani zaključek v dvorani Kulturnega doma II. Slovenskega tabora v Žalcu, kjer so organizatorji OŠ Petrovče, JSKD in Občina Žalec po glasbeno-plesnem programu v izvedbi OŠ Petrovče, lanske najboljše kulturne šole, skupaj izmed 15 nominiranih šol razglasili najboljšo med najboljšimi – »najbolj kulturna šola leta 2016« je tako postala OŠ Louisa Adamiča iz Grosuplja, ki bo naslednje leto gostila nominirane šole, prijavljene na razpis »Kulturna šola leta 2017«. Prestižni naziv je grosupeljski osnovni šoli predala ravnateljica OŠ Petrovče, ga. Irena Kolar.
Podeljena so bila tudi priznanja najboljši srednji, veliki in mali oziroma podružnični šoli ter desetim šolam, ki izstopajo na posameznih področjih kulturnega udejstvovanja in ustvarjanja. Drugo najbolj laskavo priznanje je tako pripadla domžalski osnovni šoli Preserje pri Radomljah, ki se je na kulturnem področju najbolj izkazala med nominiranimi velikimi šolami.
Še enkrat iskrene čestitke šoli za osvojen naziv!
Urad župana, Občina Domžale
.
os_preserje-naj (4) os_preserje-naj (3) os_preserje-naj (2)
Oglasno sporočilo