Ex tempore Grožnjan in sprehod ob Pšati

0
4687

Ta konec tedna je bil za Likovno društvo Mengeš izredno delaven. Že v četrtek 22.septembra se je začel 23. Ex tempore Grožnjan, ki je potekal vse do nedelje 25.septembra. Udeležilo se je šest likovnikov društva s svojimi deli, in sicer Irena Gorenc, Leonida Goropevšek, Milan Korbar, Boris Pospihalj, Helena Testen in Binca Lomšek. V močni mednarodni  konkurenci je izmed 385 del, ki so razstavljeni na fasadah mesta umetnikov –  Grožnjana, je prvo nagrado dobila slika “Brodolom”. Bilo je izjemno prijetno jesensko vreme, ogled številnih slik so popestrile prireditve, razstave, koncerti, še posebej pa je obiskovalce tega čudovitega bisera, starega  mesta  Grožnjana, pritegnila degustacija rdečih vin in fužija z istrskim tartufom…

Groznjan

Galerija na prostem »Sprehod ob Pšati«, ki je tradicionalno v septembru  v okviru Mengeškega  sejma, je na trati ob Pšati obiskovalcem postregel z obilo zanimivih motivov na platnih, saj je v soboto 24.9.2016 kar 12 mengeških slikark in 3 gostje razstavljalo na 18 stojalih 76 slik raznih motivov in tehnik. Bilo je kaj videti, saj je  veliko število obiskovalcev sejma zavilo ob ploščad pri Staretovem drevoredu in občudovalo razstavljene slike.
Drugi dan v nedeljo 25.9.2016 je 9  članov Likovnega društva Mengeš ponovno postavilo 14  stojal in skupaj s štirimi gosti iz Kisovca nanje postavilo kar 67 slik in tudi 4 kipe Lojzeta Burje, nekaj pa jih je odšlo na Ex tempore v Grožnjan.

Binca Lomsek s Kraljico skoljk

Binca Lomšek s Kraljico školjk

Leonida Goropevsek

Leonida Goropevšek

Vreme je bilo čudovito oba dneva, prireditev je vsestransko uspela. Naša tradicionalna razstava likovnih del se bo ponovno predstavila prihodnje leto v mesecu juniju.

Fotografije in besedilo Binca Lomšek

Oglasno sporočilo