B ekipa NK Roltek Dob: “Naslov prvaka je cilj, ni pa edini”

0
3278

»Pa so rekli, da se ne splača«, je stavek, ki ga je izrekel tisti, ki ni verjel v nogometaše ČLANSKE B EKIPE NK ROLTEK DOB, ki se je še lani kalila, kot novinec v klubu, tekmovala pa v Medobčinski nogometni zvezi Ljubljana(Mnz Ljubljana), oz. 5. SNL.

A prvi, ki je verjel in verjame, je to domači strateg Dušan Smolnikar, ki je bil tudi sam odličen nogometaš Dobljanov. S trdim delom in resnim pristopom k treningom lahko vsaka ekipa doseže uspehe in Dobljanom je to uspelo. Na koncu lanske sezone so osvojili odlično 2. Mesto in se uvrstili v Regionalno ljubljansko Ligo(RLL), oz. 4. SNL.

Ko sem se v enem izmed intervjujev pogovarjal s kapetanom B ekipe Dobljanov, izkušenim nogometašem Matjažem Gasiorjem, mi je dejal, da so tudi nižje lige vredne pozornosti, ki so je z strani medijev žal deležne premalo. So je pa zato z strani navijačev. Dobljani se namreč v letošnji sezoni v ligi merijo tudi z Moravčani in Ihanci, obe tekmi pa sta prava poslastica za nogometne sladokusce, saj se prav na vsaki tekmi  zbere številna publika, nogometaši pa prikažejo še bolj borbeno igro. Nenazadnje pa B ekipo večinoma sestavljajo nogometaši iz domače nogometne šole, nekdanji mladinci, ki svojo pravo priložnost za nastope v A ekipi še čakajo, svoje pa  dodajajo tudi  tisti bolj izkušenejši nogometaši, ki so nastopali ali pa še nastopajo tudi v članski A ekipi. Tako je iz tistega, za nekatere  »nemogočega« nastala uspešna, zelo uspešna ekipa, ki je zelo popestrila nogometno dogajanje , tako v naši občini, kakor tudi izven nje.

B ekipa je letos upravičila svoj uspeh pretekle sezone, ter na polovici letošnjega prvenstva zasluženo osvojila naslov JESENSKEGA PRVAKA 4. SNL BREZ PORAZA. 1. mesto, 27 osvojenih točk in 8 točk naskoka pred zasledovalci vsak dan povečuje njihovo priljubljenost v nogometni javnosti.

Nasprotniki seveda nikakor niso lahko, še več, vsaka tekma je zahtevna in se je potrebno nanjo dobro pripraviti. V ligi nastopa 12 ekip, poleg Moravč in Ihana so tu še Slovan, Interblock, Litija, Kočevje, Kresnice, ljubljanska Svoboda, Dolomiti, Arne Tabor in Svoboda Kisovec. Nogometaši B ekipe so se, podobno, kot njihovi klubski kolege iz A ekipe, v ligi strelsko zelo izkazali. Nasprotnikom so v enajstih odigranih tekmah zabili kar 34 golov, prejeli pa le 8. Lahko se torej pohvalijo z najboljim napadom in najboljšo obrambo lige jesenskega dela prvenstva.

Največ golov za Dobljane so dosegli Kristjan Jemec Kocjan(5), Matjaž Gąsior(5) in Gašper Repnik(5). Trikrat sta se med strelce vpisala Marko Lunder in Klemen Nemanič, gole pa so dosegli še Luka Šusnjara(2), Tomaž Čebulj(2), Nik PlavšićVajde(2), Žiga Avbelj(1), Armin Kukavica(1), Luka Avbelj(1), Din Hadžič(1), Gasper Skofi Skofljanc(1) in Kristjan Drax Draxler(1).

Vratarja, Albin Vezirovič(10 nastopov) in Tadej Avsec(1 nastop) sta mrežo Dobljanov na domačih tekma ohranila nedotaknjeno. Na “Fair play” lestvici Dobljani zasedajo 3. mesto.

lestvica-4-snl-jesenski-del-prvenstva-2016-2017

Ne glede na trenutno stanje na lestvici je bil cilj ekipe jasen še pred pričetkom sezone, minulo sezono se je naslov prvaka Dobljanom izmuznil za »piškavo« točko, a letos bo drugače. »Odločni smo, da bo končna zmaga naša«, so besede borbenega Mateja Kotnika.

A to ni edini cilj….

Naše leto je bilo torej zmagovito, naj bo tudi vaše naslednje in vsa, ki si sledijo

Vsi za šampione iz Doba!…In Srečno v 2017!

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi  na klubski  uradni spletni strani  www.nkdob.si in na naši  Facebook ter Twitter (@NkRoltekDob) strani.

Gregor Horvatič
Stiki z javnostjo Nk Roltek Dob
nkroltekdob@gmail.com

 

Oglasno sporočilo