Devet reprezentantov prihaja iz Nogometnega kluba Domžale

0
2180

Slovenska reprezentanca, ki bo tokrat sestavljena le iz nogometašev iz Prve lige Telekom Slovenije, se je že zbrala v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju. Nogometaši so se na Gorenjsko podali neposredno z zimskega odmora, že jutri pa se odpravljajo v Abu Dhabi, kjer bodo ostali do 14. januarja. V tem času bodo odigrali prijateljski tekmi proti Saudovi Arabiji in Finski. Največ reprezentantov, kar devet, prihaja iz Nogometnega kluba Domžale.

Obrambna vrsta slovenske reprezentance bi bila lahko v celoti sestavljena iz domžalskih nogometašev. Jure Balkovec in Matija Širok bi zasedla bočna položaja, Gaber Dobrovoljc in Miha Blažič pa mesti v sredini. Pogovarjali smo se s slednjim, ki ob zboru izbrane vrste ni skrival zadovoljstva: “Občutek je zelo lep. Vsak nogometaš si želi igrati za svojo državo. Verjamem, da bo izkušnja zelo lepa, vendar v Abu Dhabi ne gremo samo uživati. Izkoristiti moram vsako ponujeno minuto,” je o igranju pod slovenskim grbom spregovoril simpatični Koprčan.

Poleg zgoraj omenjenih nogometašev bo pod vodstvom Srečka Katanca vadilo še pet nogometašev iz Nogometnega kluba Domžale, Žan Majer, Jure Matjašič, Amedej Vetrih, Elvis Bratanović in Slobodan Vuk: “Zelo dobro je, da nas je toliko, saj se počutimo bolj domače. Vse to je dokaz, da v Domžalah igramo dober nogomet in da se igralci dobro razvijamo,” je o vpoklicu velikega števila domžalskih nogometašev spregovoril domžalski steber obrambe, ki ima pogodbo z rumenimi sklenjeno do konca maja 2018.

22 blazic4 ra21092016
Domžalčani, ki so danes začeli z aktivnostmi v slovenski reprezentanci, so imeli nekoliko manj časa za počitek, prav tako pa bodo na klubske priprave, ki se začnejo 11. januarja, prišli že dodobra ogreti: “V decembru smo imeli več kot dovolj časa za počitek. Vsi že z nestrpnostjo pričakujemo začetek drugega dela sezone, saj je naše mesto na zelenicah,” je v pričakovanju pomladanskega dela državnega prvenstva spregovoril 23-letnik, ki si bo pravkar minulo leto zagotovo zapomnil po dobrih stvareh. Za rumene je odigral 15 tekem in dosegel en gol: “Izpostavil bi predvsem zadnje obdobje, ko smo v Domžalah zares igrali lep in učinkovit nogomet. Atraktivne predstave in dobri rezultati so bili nagrada tudi za nas nogometaše. V letu 2017 si želim predvsem nadaljevanje v začetek ritmu in seveda zdravja. Če ne bo poškodb, bo tudi vse ostalo prišlo na svoje mesto,” je za konec še povedal skromni Blažič.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo