Uvodnik NOV!CE 2/2017: Ovajam?…

0
2472

Takole gre to, dragi moji. Naveličal sem se poslušanja, kako je v Sloveniji vse tako ali tako naprej zmenjeno, kako se posli delijo samo izbrancem, kako smo še vedno v najhujši dogovorni ekonomiji. No, pa sem šel in se prijavil za direktorja javne agencije. Super služba, dobra plača za javnega uslužbenca, službeni avto in kartica za reprezentanco… Sanjska služb,a vam povem. In potem, ko sem šel skozi sito formalnih pogojev in te, verjemite mi, izpolnjujem z naskokom, so me celo povabili na komisijski zagovor, napisal sem celo kratek program dela…Ampak kaj, ko so mi »prijatelji« že pred tem sporočili, da je mesto že vnaprej oddano in da se lahko na glavo postavim, pa ne bom direktor. In je res bilo tako. Dobil sem prijazen dopis oz. sklep komisije za izbor, v katerem so sicer navdušeni nad mojim življenjepisom in referencami, a kaj, ko nimam izkušenj s točno določenega področja, ki ga bo pokrival novi direktor. Pa se vprašam, kako pravzaprav naj pa imam izkušnje s področja direktorovanja agenciji, kjer še nikoli nisem delal. No, razume naj, kdor more.. Seveda sem raztrgal tisti papir in si rekel, poskusil sem, žal z v naprej znanim rezultatom. Prosil v življenju nisem nikogar in ga tudi ne mislim. Upam vsaj, da ne pridem do te meje, in to nikoli.
In še en recept mi gre na bruhanje. Pridobivanje in črpanje, ali pa kraja javnih sredstev, če hočete.Tako to gre. Recimo, da hočemo obnoviti nek most ali pa prepleskati prelepo baročno stavbo. Pristojni pokličejo obrtnika ali podjetje, ki ga dobro »poznajo«, jim naročijo, naj se prijavijo, »uskladijo« ceno in potem mora že v naprej izbrani podjetnik samo še najti dve »konkurenčni« ponudbi, ki sta za par evrov višji in glej ga zlomka, posel je sklenjen. Seveda je sklenjen posel za dvakratno ceno, ki bi jo plačali normalni ljudje na normalnem trgu, ampak koga to sploh briga. Saj gre vendar za javni denar… In počasi poka, vam povem, poka in enkrat bo dejansko počilo, tako kot je počilo v Romuniji.
Ja, dragi moj,i v Romuniji so šli tisoči na ceste zaradi skorumpirane elite in zakona, s katerim si taista elita uzakonja krajo in korupcijo. In ljudje stojijo na mrazu in pred policijskimi pendreki in protestirajo in vztrajajo… In tudi slučajno naj mi kdo ne omeni slovenskih vstaj pred letom dni…
Ja, daleč je Romunija te dni.
Jakob

Spodaj v povezavi si oglejte, kako lahkotno se zapravlja javni denar. Zadeva malce spominja na popravilo mostu Repovž:

https://www.domzalske-novice.si/vi-sprasujete-zupani-odgovarjajo-novce-142011-spomenik-v-centru-domzal/

Oglasno sporočilo