Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom

0
2150

Slavnostno odprtje mladinskega literarnega festivala Bralnice pod Slamnikom je potekalo včeraj, 10. maja 2017, ob 12. uri, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Prireditev je spretno vodil Boštjan Gorenc Pižama.

Letos poteka že sedmi festival Bralnice pod slamnikom, ki je pod okriljem Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Soorganizatorke so nekatere knjižnice po Sloveniji, med njimi tudi Knjižnica Domžale. S festivalom, ki poteka pod budnim očesom Založbe Miš, želijo razvijati medgeneracijsko in medkulturno sodelovanje, poudarjati strpnost in sožitje ter vključevati tudi ranljive skupine. Dogodka so se poleg župana Tonija Dragarja in podžupanje, mag. Renate Kosec udeležili številni ugledni slovenski literarni ustvarjalci ter priznana nizozemska pisateljica Marjolijn Hof, ki je v sproščenem klepetu z voditeljem zaupala skrivnosti pisanjaza mlade bralce. Na prireditvi so podelili nagrade najboljšim mladim literarnim in likovnim ustvarjalcem. Kratek odlomek iz gledališke predstave Ure kralja Mina so uprizorili učenke in učenci OŠ Venclja Perka.
Kot je zapisano na spletni strani festivala www.bralnice.si, se s festivalom povezuje in nadgrajuje prizadevanja za motiviranje, za branje in dejavnike na področju promocije branja; bralec je nagovorjen intimno po njegovi meri, obenem pa je branje javno promovirano, predvsem branje v prostem času; s pomočjo branja je razmišljanje globalno in delovanje lokalno, literatura pa povezuje strpnost in medgeneracijsko povezovanje.
Urad župana
Foto: Vido Repanšek
Oglasno sporočilo