Uvodnik NOVICE 14/2017: Vsi bi radi bili naši, obkrožili bomo enega

0
2468

Ja, spet je v mestu cirkus, imenovan “kdo bo predsednik”. Tokrat se na vrtiljaku obrača osem imen, a vendar se zdi, da je vrtiljak močno nagnjen na eno stran in da se vsaj en sedež zdi nekako bolj poudarjen. A pustimo to, dosedanji predsednik, ki ga sam večkrat raje imenujem precednik zaradi vseh neumnosti, ki jih zganja ob resnem delu, je pač tak kot je. Že ko je bil prvič izvoljen, smo vedeli, kakšen je in roko na srce, ni se kaj dosti spremenil, ne na boljše ne na slabše, je tak kakršen je in prav zato je nedvomno prvi favorit, da ponovi sedenje na predsedniškem prestolu za nov petletni mandat. Mu bo uspelo že v prvem krogu ali bodo ostali “krjavlji” le pobrali več kot polovico glasov in nasproti Pahorja družno postavili kandidata, ki bo kar naenkrat postal ljubljenec vseh tistih, ki precednika (ni slovnična napaka) ne prenesejo.
V bistvu je to edino vprašanje, drugih presenečenj ne bo, v to sem prepričan. Pahorjeve težave se bodo začele takrat, ko bo prekratek, da bi zmagal v prvem krogu. In takrat boste videli, kako močna so kolesja in ozadja, ki bodo preko medijev, podjetij, kvazi javnih raziskav in močnega lobiranja, storila vse, da bo Pahorjev protikandidat imel resne možnosti za izvolitev. Seveda se moram opravičiti rekordnemu številu dam v tokratni predsedniški tekmi, saj sem doslej pisal samo o kandidatu in ne o kandidatki(kah). No, je že tako, da smo vsi veseli in zadovoljni, da se v predsedniško tekmo podajajo tudi ženske in prav simpatično bi bilo, da bi tudi mi dobili eno tako resno “Hillary…” Zato se pustimo presenetiti.
Ta vrtiljak se bo začel vrteti vse hitreje, ampak, saj veste, to vrtenje se konča, ko volivci obkrožimo tisti krogec pred enim imenom.
Do takrat pa… Veselite se! Cirkus je v mestu in zabava bo zagotovljena.
Jakob

Oglasno sporočilo