Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9. 10. do 14. 10. 2017

0
2396

9. 10. 2017
TATVINA OSEBNEGA VOZILA V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s parkirišča pred stanovanjskimi bloki tekom noči odtujil osebno vozilo VW Golf, serije V, letnik 2004, črne barve. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

9. 10. 2017
DRZNA TATVINA V MALI LAŠNI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v Mali Lašni. Ugotovljeno je bilo, da sta se pred hišo oškodovancev z osebnim vozilom pripeljala dva neznanca. Pri tem je eden zamotil lastnico, drugi pa je vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in iz nje izvršil tatvino več kosov nakita in 3.400 EUR gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

10. 10. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebni avtomobil in pri tem se je lažje telesno poškodoval voznik, kateri je bil odpeljan v UBK Ljubljana. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

10.10. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V PRESERJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Preserjah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega vozila, kateri so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana in je zdravniško pomoč iskal sam.

11. 10. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PODMILJU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Podmilju. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebni avtomobil in pri tem se je lažje telesno poškodoval voznik in sopotnik, kateri so bili odpeljani v UBK Ljubljana. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

11. 10. 2017
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hiter postopek z izdajo odločbe o prekršku.

11. 10. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi neupoštevanja prometne signalizacije voznika trčil v osebni avtomobil in pri tem se je lažje telesno poškodoval sopotnik, kateri je bil odpeljan v UBK Ljubljana. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

12. 10. 2017
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec na parkirišču trgovine Tuš odtujil tam parkirano, odklenjeno, žensko kolo neznane znamke in številk okvirja, svetlo sive barve, s spredaj nameščeno košaro črne barve in z opisanim lastnico oškodoval za 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.10. 2017
NAJDBA MINOMETNE MINE IZ II. SVETOVNE VOJNENA NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o najdbi minometne mine iz II. Svetovne vojne na Viru. Policisti so zavarovali območja najdbe. Na kraj prišli iz civilne zaščite, državne enote za NUS iz Celja, in je bilo ugotovljeno, da gre za neeksplodirano ubojno sredstvo – minometno mino, 81 mm, nemške izdelave, iz II. svetovne vojne, težko 3.6 kg, dolžine 45 cm. Navedena mina je bila zavarovana in odpeljana v začasno skladišče, kjer bo naknadno uničena.

12. 10. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je voznica kolesa, zaradi vožnje v rdečo luč kršila določila ZPrCP in je zaradi nevednega prišlo do prometne nesreče, saj je trčila z voznikom osebnega vozila. Kolesarka se je pri tem hujše telesno poškodovala in je bila s kraja z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljan v UB KC Ljubljana. Povzročiteljici
prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

12. 10. 2017
PRIJETA PRI TATVINI V DVEH TRGOVINAH V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prijetih dveh storilcih tatvin v dveh trgovinah v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec v eni trgovini izvršil tatvino kostanja v znesku 19,53 EUR, v drugi pa tatvino moške kozmetike v znesku 460,22 EUR. V obeh primerih sta bila storilca prijeta s strani varnostnika. Zoper oba sledi KO na pristojno sodišče.

13. 10. 2017
VLOM V AVTOMOBIL V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec razbil steklo na vratih vozila in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino laserskega merilnika Hilti in treh baterijskih vrtalk Milvok. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

13. 10. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALA, ZAČASEN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika, ki je vozil tudi pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo poslano na OS. Ker se je v vinjem stanju s kraja hotel odpeljati mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve po 24. členu ZPrCP. Prav tako je povzročitelj na kraju kršil JRM. Dva udeleženca v nesreči sta pri tem zadobila lahke telesne poškodbe. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. 10. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v v postopku pet občanov (od tega tri mladoletne), katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper vse kršitelje sledi ustrezen ukrep.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo